Redactia.ro
Home » Știri » Care este starea de sănătate a actriței Ileana Stana-Ionescu. „Nu mai iese din casă aproape deloc”

Care este starea de sănătate a actriței Ileana Stana-Ionescu. „Nu mai iese din casă aproape deloc”

Actrița Ileana Stana-Ionescu a trecut prin momente cumplite. După o carieră de peste 60 de ani, actrița în vârstă de 84 de ani se descurcă destul de greu și abia mai iese din casă.

 

„Nu mai iese din casă aproape deloc”

Marea actriță Ileana Stana-Ionescu s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu doi ani și a ales să își petreacă timpul alături de soțul său, în vila din nordul Capitalei. Actrița nu se mai poate mișca din cauza problemelor de sănătate și își petrece mare parte din timp în fotoliu sau în pat.

„Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira. Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, au declarat surse apropiate ale actriței pentru impact.ro.

Ultimii ani din viața actriței nu au fost mult prea ușori. Problemele de sănătatae au început să își spună cuvântul pentru îndrăgita actriță.

Actrița este căsătorită cu actorul Andrei Ionescu încă din adolescență. Cei doi au trăit una dintre cele mai frumoase povești de dragoste și au împreună un fiu. Ileana Stanca-Ionescu a mărturisit, în repetate rînduri, că îi duce dorul fiului său, care este stabilit în America, acolo unde lucrează ca medic. Îndrăgita actriță își vede fiul doar de două ori pe an și resimte mult mai puternic lipsa acestuia, acum, la bătrânețe, pentru că nu îl are aproape. Fiul actriței îi trimite lunar buchete de flori și o sună de două ori pe săptămână pe videocall.

„Când vorbim la telefon și ne facem declarații, totul e perfect. Dar simt nevoia atingerii lui”, a declarat una dintre marile doamne ale teatrului românesc, în urmă cu câteva luni.

 

Ileana Stana-Ionescu a câștigat premiul Gopo

Actrița a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo, în 2019. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din România și una dintre cele mai bune actrițe, cu un timbru inconfundabil și o energie remarcabilă.

Marea actriță a jucat în peste 300 de filme, seriale și roluri televizate în cei peste 60 de ani de activitate.

,,Am jucat de toate, de toate şi pentru toţi. Și pentru teatru de copii. Ce să spun? Am avut o şansă nebună, au avut o generozitate din punctul ăsta de vedere nemăsurată, pentru că am avut ocazia să fac tot felul de drăcii. Şi dincolo de drăcii, şi lucruri foarte speciale şi serioase. Adică am avut ocazia să joc mult. Mult şi de toate!”, a declarat actrița, în urmă cu ceva timp, pentru Digi24.

Soțul actriței a declarat pentru sursa citată că Ileana Stana Ionescu avea o calitate în plus pe lângă restul actorilor, și anume plăcerea de a juca.

Mai are o calitate: le joacă cu plăcere, fără încrâncenare, îi ies lucrurile firesc şi asta îi dă un anumit farmec”, a mărturisit soțul actriței.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: