Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele mai frumoase monumente istorice din România și unde se află acestea. FOTO

Care sunt cele mai frumoase monumente istorice din România și unde se află acestea. FOTO

GALERIE FOTO (7) Ateneul Roman

România este o țară frumoasă, lucru necontestat de nimeni, dar nu muștă lume știe care sunt cele mai frumoase clădiri istorice din țara noastră, care pot fi oricând vizitate. Iată ce ai putea să vezi, dacă dorești să pleci într-o excursie în țară.

Monumente istorice din România. Ce merită să vezi în țară

Dacă dorești să faci o excursie prin țara noastră, sunt câteva monumente istorice pe care să le vezi, dacă ești pasionat de acestea. Iată o listă care te-ar putea ajuta să alegi ce vrei să vezi!

Ateneul Român

Ateneul Român este una dintre cele mai impresionante clădiri din țara noastră. El a fost construit de arhitectul francez Albert Galleron și a durat circa doi ani să fie finalizată. Locuitorii Bucureștiului se pot bucura mereu de priveliștea acestuia!

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este atât de frumoasă încât a primit numele de „Capela Sixtină a Estului”. Ea poate fi vizitată și astăz, chiar dacă este în picioare din 1488. Mănăstirea Voroneț a fost ctitorită de Ștefan cel Mare, într-un timp record: dar trei luni și trei săptămâni.pictura exterioară este cea care o face celebră, acel albastru de Voroneț cum este el numit, fiind acolo din vremea lui Petru Rareș.

Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanța trebuia să fie opera unui român, dar este, de fapt, clădirea concepută de Daniel Renard. Cazinoul din Constanța a fost terminat în anul 1912.

Coloana Infinitului

Coloana Infinitului face parte din opera lui Constantin Brâncuși și poate fi văzută la Târgu Jiu, fiind parte a Ansamblului Monumental. Coloana Infinitului are 29 de metri și a fost inaugurată în anul 1938.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor din Sibiu a fost construit pentru a face legătură între Piața Mare și Piața Huet. El a fost primul pod din fontă turnată din țara noastră și al doilea de la nivel european. A fost dat în folosință în 1859.

Castelul Peleș din Sinaia

Castelul Peleș din Sinaia a fost construit în anul 1883, dar lucrările pentru acesta au durat zece ani. El a fost ridicat din dorința primului rege al României, Carol I. Construcția a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului, astfel că anul 1914 a fost cel în care a fost definitivat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: