Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele mai populare rase de cai din lume FOTO

Care sunt cele mai populare rase de cai din lume FOTO

GALERIE FOTO (4) Morgan

Caii sunt unele dintre cele mai grațioase animale din lume, așa că nu este de mirare că sunt iubiți de atât de mulți oameni. Agili, demni și de o frumusețe ce îți poate lua respirația, caii sunt printre cele mai inteligente animale. Iată care sunt cele mai populare rase de cai din întreaga lume.

La nivel mondial, există peste 350 de rase de cai, fiecare cu particularitățile și cu frumusețea ei aparte. Sunt, totuși, câteva rase ce se disting de celelate, datorită calităților pe care le au.

Cele mai iubite rase de cai din lume

American Quarter Horse este faimos pentru agilitatea sa, fiind iubit de călăreții din lumea întregă. Alte calități pentru care este apreciat sunt docilitatea și atletismul său. Sunt niște cai foarte apreciați în domeniul echitației.

Calul Arabian. Această rasă are cel mai vechi registru de rasă din lume. Documente privind existența acestora există chiar din anul 3.000 î Hr. Această rasă poate fi destul de greu de manevrat, pentru că are o personalitate puternică, dar este, în același timp, un cal loial și iubitor.

Caii, animale apreciate la nivel mondial

Thoroughbred este una dintre cele mai populare rase în ceea ce privește cursele de profil din America de Nord. Este cunoscut pentru agilitatea sa, pentru viteză, și nu în ultimul rând pentru spiritul tău energic. Este considerat un „cal cu sânge cald” datorită tuturor acestor abilități.

Appaloosa este considerată a fi o rasă combinată între caii sălbatici și American Quarter Horse, Arabian și Thoroughbred. Inițial, această rasă de cai a fost folosită de nativii americani pentru vânătoare și pentru luptă. Acești cai pot fi recunoscuți cu ușurință: au o combinație de pete.

Rasa Morgan a devenit cunoscută datorită puterii și eleganței acestor cai. Datorită acestor calități, ei au devenit rasa oficială de cai din Vermont. Dacă în trecut acești cai au fost folosiți pentru ferme și agricultură, iar acum ei sunt niște companioni pentru cei care se relaxează călărind.

Loading...