Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt criteriile cele mai importante atunci când achiziționezi o bicicletă copii?

Care sunt criteriile cele mai importante atunci când achiziționezi o bicicletă copii?

Nu este nimic mai frumos ca atunci când părinții împărtășesc aceeași pasiune cu copiii lor. Mulți părinți renunță la pasiunile și la stilul lor obișnuit de viață atunci când apare pe lume copilul, ca după câțiva ani să se gândească cu nostalgie la activitățile lor care le aduceau bucurie.
Părinții sunt încurajați așadar să acorde timp pasiunilor lor, insuflând totodată copiilor lor interesul și dragostea pentru o anumită activitate, fie ea trekking, dans, pescuit sau ciclism. Iar dacă vorbim de ciclism, toți copiii ar trebui să învețe să meargă pe bicicletă. Majoritatea adulților care nu au învățat să meargă pe bicicletă regretă acest lucru, deoarece știu că ratează o mare bucurie a vieții. Dacă ați decis să îi cumpărați copilului prima sa bicicletă și să îl inițiați în ciclism, iată câteva informații care vă pot fi utile pentru ca în cel mai scurt timp să parcurgeți împreună drumuri și trasee grozave:

Biciclete copii – ce dimensiune este cea mai potrivită?

Spre deosebire de bicicletele pentru adulți, dimensiunea bicicletelor pentru copii nu este calculată în funcție de înălțimea sau lungimea cadrului. În schimb, dimensiunea roților este criteriul cel mai important, care vă ghidează în alegerea celei mai potrivite biciclete. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este înălțimea copilului. Unii copii sunt mai înalți pentru vârsta lor și par să fie capabili să folosească o bicicletă cu o roată mai mare, dar trebuie să luați în considerare faptul că s-ar putea să nu se descurce cu celelalte caracteristici ale unui biciclete cu roată mai mare. Pe măsură ce bicicletele devin din ce în ce mai mari, suferă mai multe modificări, cum ar fi mai multe trepte și frâne de mână pe care copilul nu le poate gestiona corespunzător. Magazinul Bike XCS vă poate oferi consiliere pentru alegerea celei mai potrivite biciclete pentru copii. Veți găsi o varietate de branduri de biciclete copii, iar service-ul este foarte bine echipat. Puteți comanda bicicleta dorită online sau o puteți ridica personal din showroom. Personalul foarte amabil vă ajută să alegeți din varietatea de biciclete pentru copii, vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie, iar plata se poate face și în rate. Cu Bike XCS, achiziționarea primei biciclete pentru copil devine mai ușoară. Iar când copilul atinge înălțimea de 147-150 cm, deja poate merge pe o bicicletă pentru adulți, prevăzută cu roți de 26, 27.5, 29 sau 700c.

Bicicletă copii – care opțiune este cea mai recomandată?

În general, există trei categorii principale de biciclete pentru copii. Puteți opta pentru o tricicletă, pentru o bicicletă copii de echilibru sau pentru o bicicletă cu roți de antrenament. Tricicleta este o bicicletă cu trei roți. De obicei, este foarte joasă și, prin urmare, foarte stabilă. Totuși, o tricicletă nu poate să îl ajute pe copil să își dezvolte abilitățile de echilibru și este mai greu de manevrat. La rândul său, o bicicletă cu roți de antrenament este prevăzută cu o piesă suplimentară, care poate fi atașată la o bicicletă cu două roți. Roțile de antrenament sunt foarte eficiente în perioada în care copilul învață să meargă pe bicicletă. Când micuțul dă semne că a învățat să meargă, puteți scoate roțile de antrenament, obținând astfel o bicicletă obișnuită.
În ciuda piesei suplimentare, o bicicletă cu roți de antrenament este considerată o bicicletă copii ușoară, destul de simplu de manevrat. Există, totuși, și un dezavantaj al acestui tip de bicicletă, și anume copilul nu învață să se echilibreze, ci se bazează pe acele roți suplimentare. În cele din urmă, bicicleta de echilibru este prevăzută cu două roți și nu are pedale. Prin urmare, copilul va sta pe șa, va învăța să se echilibreze și să meargă pe bicicletă. Majoritatea specialiștilor sunt de părere că cel mai greu pentru un copil este să învețe echilibrul în timp ce merge pe bicicletă. Copiii care învață să meargă pe bicicletă folosind prima dată o bicicletă de echilibru nu vor întâmpina probleme atunci când vor face trecerea la o bicicletă cu pedale.

Biciclete copii ieftine – pot oferi confort și siguranță?

Mulți părinți sunt în căutare de biciclete copii ieftine, deoarece copiii se află în creștere, iar o bicicletă scumpă va necesita sa fie înlocuită după o perioadă destul de scurtă de timp. Deși puteți găsi biciclete pentru copii la prețuri foarte accesibile, cel mai important este să nu sacrificați aspectele principale, și anume siguranța și confortul copilului. Dacă nu poate atinge solul când stă pe șa sau nu poate ajunge confortabil la ghidon sau la frâne, atunci acea bicicletă nu este sigură pentru el. Nu o va putea manevra, controla, conduce și opri după cum dorește el. Pe de altă parte, o bicicletă prea mică îl incomodează pe copil, genunchii săi se pot lovi de ghidon și, de asemenea, poate fi destul de instabilă. Pentru ca micuțul să dezvolte interes și pasiune pentru ciclism, este esențial să se simtă confortabil atunci când urcă pe bicicletă. Deși prețul accesibil este de dorit, nu compromiteți siguranța și confortul copilului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini