Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide: „Fuge apa de pe ele”. Ele sunt și printre cele mai consumate

Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide: „Fuge apa de pe ele”. Ele sunt și printre cele mai consumate

Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide: „Fuge apa de pe ele”. Ele sunt și printre cele mai consumate

Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide. Ele sunt, totodată, și printre cele mai consumate. Iată detalii.

Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide: „Fuge apa de pe ele”. Ele sunt și printre cele mai consumate

Potrivit cercetătorilor americani, cele mai multe substanţe nocive le conţin căpşunii, apoi spanacul, varza, piersicile, perele şi nectarinele, dar și merele, strugurii, ardeii, cireșele, afinele și fasolea verde.

„Sunt unse cu fel de fel de chestii, ca să reziste. Cu ulei, cu ceară. Nu ştiu cu ce. Dar fuge apa de pe ele”, spune cineva, conform Observator.

Un alt cumpărător susține că a luat struguri pe care nu a putut să îi mănânce.

„Aveau gust de petrol. I-am luat şi i-am aruncat”, a mai spus altcineva, potrivit sursei.

Dragoş Frumosu, sindicat industria alimentară: „Noi avem o producţie de legume şi fructe aprilie-octombrie. Restul, jumătate de an, înseamnă numai importuri. Întâlnim picurători cu azot sau alte substanţe la rădăcina plantei care, de fapt, nu-şi ia din pământ necesarul, aşa cum îşi ia din România. De aici diferă şi gustul, calitatea, formele. În momentul în care dai aceeași formă, mărime roşiilor, merelor, este clar că ele sunt tratate”.

Cel mai des, fructele şi legumele conţin imazalil, o substanţă care este folosită pentru a proteja plantele şi care a fost autorizată şi în România. Utilizată în cantităţi mari, are efecte grave. În primă fază, s-ar putea să ne doară capul, să avem o stare proastă, poate greață, apoi pot să apară simptomele unei intoxicaţii.

Pesticidele pot fi îndepărtate, dar doar cele aflate la suprafaţă.

Şerban Damian, nutriţionist: „Prin spălare cu apă călduţă se poate elimina până la la 80% din orice substanţă. Mai există metode, o soluţie slabă din oţet sau cu apă cu sare”, a relatat Observator.

Avocado, porumbul, ananasul, ceapa, asparagusul, pepenele galben sau kiwi-ul sunt fructele şi legumele care conţin cele mai mici cantităţi de pesticide.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: