Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt regulile de participare la pelerinajul de Sfântul Dumitru? Pelerinii sunt obligaţi să facă asta

Care sunt regulile de participare la pelerinajul de Sfântul Dumitru? Pelerinii sunt obligaţi să facă asta

Autoritatile au impus un set de reguli cu privire la pelerinajul de Sfantul Dumitru din aceste zile. Astfel, doar cei din capitala pot merge la Patriarhia Romana pentru a se ruga si inchina la moastele Sfantului Dumitru, ocrotitorul Bucurestiului.

Cifrele imbolnavirilor de Covid-19 se schimba de la o zi la alta in Romania. Cu peste 5.000 de cazuri inregistrate aproape zilnic, autoritatile au fost nevoite sa impuna o serie de reguli pentru pelerinajul de Sfantul Dumitru ce a inceput cu o zi in urma. In acest sens, cei care pot participa la procesiunea religioasa sunt bucurestenii care fac dovada ca locuiesc in capitala. Astfel ca, jandarmii sunt cei care fac verificarile de rigoare la coada de la Patriarhie, iar cei care nu au buletinul asupra lor pot oferi seria cartii de identitate. In plus, culoarul unic pentru pelerini a fost trasat cu marcaje distincte de 1,5 metri pentru pastrarea distantei fizice. Voluntarii sunt cei care vor imparti dezinfectanti celor care participa la procesiune, iar oamenii vor fi anuntati periodic de pastrarea distantei si respectarea regulilor igienico-sanitare.

Procesiunea Calea Sfintilor a fost anulata

Procesiunea Calea Sfintilor la care participau atat fetele bisericesti cat si pelerinii a fost anulata. Mai mult decat atat, racla cu sfintele moaste ale Sfantului Dumitru se afla in aer liber, intr-un baldachin special creat. Autoritatile au repetat in nenumarate randuri ca racla este dezinfectata periodic, pentru a putea oferi siguranta credinciosilor aflati la procesiune.

Ce sarbatorim pe 27 octombrie

Pe 27 octombrie, ortodocsii din Romania il sarbatoresc pe Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului.  Si moastele Sfantului Dimitrie cel Nou se afla la Patriarhia Romana, astfel ca, procesiunea religioasa va continua si maine, ultima zi in care credinciosi se pot ruga la sfant. Autoritatile reamintesc importanta respectarii masurilor impuse de pandemia de coronavirus si indeamna la pastrarea distantei si folosirea mastilor si dezinfectantilor.

Autoritatile au impus un set de reguli cu privire la pelerinajul de Sfantul Dumitru. Astfel, doar cei din capitala pot merge la Patriarhia Romana pentru a se ruga si inchina la moastele Sfantului Dumitru, ocrotitorul Bucurestiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: