Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt țările din Europa care au nevoie de muncitori din România. Au făcut solicitări oficiale

Care sunt țările din Europa care au nevoie de muncitori din România. Au făcut solicitări oficiale

Care sunt țările din Europa care au nevoie de muncitori din România. Au făcut solicitări oficiale

Care sunt țările din Europa care au nevoie de muncitori din România. Au făcut solicitări oficiale. Încă o țară se plânge și îi cheamă pe români la treabă.

Starea de urgență provocată de noul coronavirus a afectat toate țările din lume. Astfel, măsurile impuse de guvernele acestora au creat disconfort pe piața muncii. Încă o țară anunță că are un deficit de 25.000 de oameni în câmpul muncii. Spania solicită muncitorilor români să se întoarcă pe câmp la cules căpșune.

Chiar dacă situația era destul de grea și înainte de acest virus, acum „Este o situaţie dramatică”, spune Cristobal Picon un fermier din Huelva, provincie din sud-vestul ţării.
Fermierii protestau împotriva costurilor mari de producție, dar și a prețului mic la care erau nevoiți să vândă. Acum însă, situația s-a înrăutățit, spune Deutsche Welle.

Spania este una dintre cele mai afectate țări și a impus măsuri stricte cu privire la accesul pe teritoriul său. Un profesor de agricultură și economie de la Universitatea Sevilia a declarat că șansele ca muncitorii din Estul Europei să meargă la muncă sunt zero. Așadar, fermierii sunt nevoiți să dezvolte strategii noi prin care să se bazeze pe imigranții rămași în țară, dar și pe localnici.

„Migranţii care muncesc în multe ferme trăiesc în condiţii mult mai proaste decât în taberele pentru refugiaţi, fără apă curentă, electricitate şi condiţii sanitare”, a declarat Philip Alston.

De altfel, susține că din cauza acestor condiții muncitorii au părăsit Spania într-un număr atât de mare în luna februarie. Guvernul spaniol lucrează la găsirea soluțiilor prin care să poată permite intrarea în țară a muncitorilor din Estul Europei.

Care sunt țările din Europa care au nevoie de muncitori din România

România se află pe locul I în clasamentul țărilor care au cei mai mulți oameni plecați în alte state membre U.E. la muncă, cu un procent de 20%. Imediat după noi se situează Lituania cu 15%, iar pe locul 3 Croația cu 14%. Media normală este de 3,8%.

În topul țărilor în care plecau românii până de curând se clasează astfel:

Marea Britanie: 70.000 – 80.000 (pentru întregul sezon)

Franța: 200.000 (până la sfârșitul lunii mai)

Germania: 300.000

Spania: 70.000 – 80.000

Italia: 250.000

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: