Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt țările în care poți intra fără certificat verde. Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță

Care sunt țările în care poți intra fără certificat verde. Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță

Care sunt țările în care poți intra fără certificat verde.

Care sunt țările în care poți intra fără certificat verde. Mulți români vor să plece în vacanță, mai ales că vare se apropie, iar sezonul vacanțelor a început. Înainte să plănuiți o vacanță de neuitat, ar fi bine să stiti care sunt țările în care poți intra fără certificatul verde.

Care sunt țările în care poți intra fără certificat verde. Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță

Sezonul vacanțelor a început, iar românii se pregătesc să plece în vacanță pentru a se relaxa departe de stresul zilnic. În urmă cu doi ani incepea pandemia de coronavirus care a schimbat viețile tuturor oamenilor. Lumea a început să se obișnuiască cu această situație, iar odată cu ridicarea restricțiilor, mulți vor să meargă în vacanță pentru a se relaxa. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Multe țări au preferat să păstreze condițiile drastice la intrarea pe teritoriul lor, în timp ce unele au renunțat la orice măsură. Așadar, dacă plănuiești să pleci în vacanță, trebuie să știi condițiile de intrare în mai multe țări turistice.

În Spania, cei care intră în țară pe cale aeriană, cu excepția copiilor de până la 12 ani sau a celor afați în tranzit internațional, trebuie să prezinte certificat COVID, dacă nu au trecut mai mult de 270 de zile de la data administrării ultimei doze. În caz contrar, persoana în cauză trebuie să prezinte un test PCR COVID-19 al cărui rezultat să fie negativ și realizat cu 72 de ore înainte sau cu 24 de ore în cazul unui test antigen.

Pentru Franța, la intrarea în țară e nevoie de certificat de vaccinare, iar în cazul celor care nu s-au vaccinat, aceștia trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte, sau un test antigen efectuat cu 48 de ore înainte.

În cazul Italiei, persoanele care vor să intre în țară trebuie să prezinte un certificat digital prin care se atestă vaccinarea, dar care să nu fie mai vechi de 9 luni de la data ultimei doze de vaccin. De asemenea, se poate prezenta si documentul privind vindecarea de coronavirus.
Pentru intrarea în Turcia trebuie prezentată dovadă vaccinării cu doza completă sau dovada recuperării după boala. De asemenea, aveți varianta să faceți un test PCR al cărui rezultat să fie negativ.

Condiții de intrare în Grecia

În Grecia nu se mai prezintă niciun document de vaccinare, iar toate măsurile au fost scoase. De asemenea, în Bulgaria, Croația și Marea Britanie nu mai e nevoie de certificatul verde COVID-19 și nici de test negativ.

În Malta rămâne valabil certificatul verde care să fie în curs de valabilitate, dar și rezultatul negativ al unui test rapid antigen, obținut cu 24 de ore înainte sau a unui test PCR cu 72 de ore înainte. Aceleași condiții sunt și în Portugalia. Trebuie să prezentați certificatul verde sau rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu 72 de ore înainte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: