Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt taxele de autostradă în Germania, Italia, Spania, Ungaria, Franța sau Austria

Care sunt taxele de autostradă în Germania, Italia, Spania, Ungaria, Franța sau Austria

taxele de autostradă

Putem circula cu mașina oriunde ne dorim acum, tot ce trebuie să facem este să ne urcăm la volan și să avem destul combustibil. Însă, un alt aspect foarte important al oricărei călătorii cu mașina este că trebuie să cunoaștem taxele de drum ce trebuie neapărat plătite.

Cât costă taxele de  autostradă în Germania, Italia, Spania

Pentru orice călătorie cu mașina pe care dorim să o facem în afara țării noastre, trebuie să cunoaștem regulile din statele pe care urmează să le colindăm. Unul dintre cele mai importante aspecte în acest sens sunt taxele de drum și mai ales taxele de autostradă, dacă vrem să mergem cât mai repede și fără nervii pe care aglomerația din orașe îi poate cauza.

Germania

În ceea ce privește Germania, aici există nu mai puțin de 13.000 de km de autostradă. Totuși, drumurile nu sunt cu plată, dacă circulăm cu mașini cu tonaj mic.

În ceea ce privește autocamioanele, acestea trebuie să plătească.

„Pe autostrăzile și străzile federale din Germania, este valabilă o obligație de plată a taxei rutiere pentru autocamioanele înmatriculate în țară sau în străinătate, cu o greutate totală admisă de cel puțin 7,5 tone.Obligația de taxă nu se aplică autobuzelor și câtorva altor grupuri de vehicule.

Toll Collect operează conform mandantului guvernului federal un sistem de taxare rutieră, care calculează și percepe taxe conform utilizării exacte a kilometrilor. Sistemul oferă patru posibilități diferite de conectare

conectare prin intermediul aparatului autovehiculului (OBU); conectare la terminalul de taxare rutieră; conectare online; conectarea prin intermediul aplicației”, se arată pe site-ul toll-collect.de.

Italia

În Italia, rețeaua de autostrăzi este de 6.700 de km, iar taxele se aplică în funcție de distanța pe care o parcurgem, dar și în funcție de autovehiculul cu care mergem. Tarifele sunt undeva între 7 euro și 57 de euro.

Spania

Peste 17.000 de kilometri de autostrăzi sunt în Spania, dar plata este doar pentru 3.000 de km dintre aceștia. Taxele sunt între 2 euro și 25 de euro.

Cât plătim pentru a merge cu mașina în Ungaria, Franța sau Austria

Ungaria

Și în Ungaria există taxe de drum, iar acestea diferă în funcție de tonajul mașinii.

Franța

Rețeaua de drumuri din Franța este de 1.028.000 , iar autostrăzile sunt 11.800 de km. Tarifele sunt undeva între 5 și 56 de euro.

Austria

Și în Austria există mai multe taxe de drum, iar acestea diferă în funcție de autovehicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: