Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt traditiile evreiesti de nunta? Ce fac mirii după nuntă

Care sunt traditiile evreiesti de nunta? Ce fac mirii după nuntă

Care sunt traditiile evreiesti de nunta?

Globul pământesc ascunde o sumedenie de tradiții și obiceiuri, diversificate la fiecare popor. Unul dintre acestea, cel evreu, are o cultură mai mult decât complexă, bazată pe bogația credinței. Iar nunta evreiască este cel mai reprezentativ ritual din această perspectivă.

Acest moment scoate în evidență legătura profundă dintre soți, la temelia căreia stau respectul, responsabilitățile unuia față de celălalt și împletirea tuturor trăirilor cu religia.

Evenimentele care au loc în ziua nunții sunt

• Ceremonia voalului: chiar înainte de ceremonie, mirele acoperă fața miresei cu voalul, pregătind-o pentru ceremonie. Acesta este de obicei însoțit de membrii familiei sale.

• Baldachinul: unul din cele mai importante aspecte ale locatiei ceremoniei este baldachinul sub care vor stau mirele și mireasa. Baldachinul, numit chuppah, reprezintă casă și noua viață pe care cuplul le va clădi împreună odată cu ceremonia de nuntă.

• Procesiunea: atat mirele, cât și mireasa, sunt escortați la chuppah de membrii familiei care poarta cu ei lumânări aprinse.

• “Cele sapte cercuri”: ca parte din procesiune, familia miresei poate alege să înconjoare mirele de șapte ori. Numărul șapte reprezintă cele șapte zile ale creației, număr reflectat de asemenea de “Cele șapte binecuvântări”.

• “Cele șapte binecuvântări”: în timpul ceremoniei, preotul sau un membru de onoare al familei va recita Sheva Brachot. Dupa fiecare binecuvântare, mirele va lua o înghițitură de vin.

• Spargerea cupei: după recitarea binecuvântărilor, mirele sparge cupa din care a băut vin, cu piciorul drept, ceea ce simbolizează distrugerea Templului Sfânt din Ierusalim.

La recepție au loc următoarele evenimente:

• Ospațul: ca si in cazul altor nunți religioase, o ceremonie de nuntă evreiască este urmată de o recepție la care participă familia și prietenii. Cu această ocazie se servesc mâncăruri tradiționale evreiesti.

• Toasturile: după ospățul de nuntă, se obișnuiește ca familia, prietenii sau preotul să recite binecuvântări în timp ce închină un pahar de vin în cinstea mirelui și miresei și a noii lor vieți împreună.

• Dansurile: există o varietate de dansuri tradiționale care au loc la recepție, inclusiv dansul specific nunților evreiești (cel cu scaunul) și krenzl (un dans în care mama miresei poartă o coroniță de flori și dansează cu fiicele sale).

O nuntă evreiască este un amestec de bucurie, religie și tradiție care celebrează dragostea cuplului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: