Redactia.ro
Home » Știri » Carmen Iohannis, mesaj de Ziua Națională a României: ”La mulți ani, dragi români!”

Carmen Iohannis, mesaj de Ziua Națională a României: ”La mulți ani, dragi români!”

GALERIE FOTO (4)

De Ziua Națională a României, Carmen Iohannis a postat pe rețelele de socializare un mesaj de ”La mulți ani!” pentru români și pentru țară. Totodată, Prima Doamnă a fost prezentă, alături de președintele Klaus Iohannis la scurta ceremonie de la Arcul de Triumf dedicată zilei de 1 Decembrie. Astăzi se împlinesc 102 ani de la Marea Unire din 1918.

Carmen Iohannis, mesaj de Ziua Națională a României

Carmen Iohannis a urat ”La mulți ani!” României și tuturor românilor, pe rețelele de socializare cu ocazia Zilei Naționale. Prima Doamnă a fost prezentă la ceremonia de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf, alături de șeful statului Klaus Iohannis, care a depus o coroană de flori și a ținut un discurs.

”La multi ani, dragi romani!
La multi ani, România!”, a scris Prima Doamnă pe facebook.

 

Ceremonia de la Arcul de Triumf s-a încheiat. Nu a fost paradă militară

În contextul pandemiei, ceremonia de 1 Decembrie din acest an a ținut doar jumătate de oră. La ea au luat parte președintele Klaus Iohannis, oficiali ai statului român și aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale. Dacă în alți ani am avut parte de parade militare, iată că în  2020 parada militară a fost exclusă pentru evitarea contaminării virusului.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori și a avut un discurs emoționat de Ziua Națională a României.

”În această piață suntem mult mai puțini decât de obicei. Ne este dor de imaginile cu cadența militarilor, cu copiii însoțiți de bunici. Urez la mulți ani românilor, sănătate și optimism! Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară, pandemia ne obligă să onorăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. În fiecare zi, bărbați și femei luptă cu pandemie și salvează viețile altor români și duc mai departe idealurile de unitate. De la începutul pandemiei suntem fizic distanțați, ne vedem mai rar și resimțim lipsa interacțiunii cu cei draci, iar granițele par a ne despărți. Și totși nimic nu ne poate îmnpiedica să ne amintim azi de toți cei care, cu credină, viziune și jertfă au contribuit la desăvârșirea statului român modern”, a spus șeful statului.

În cadrul scurtei ceremonii, s-a ținut și un moment de reculegere în memoria eroilor români care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, dar și pentru victimele coronavirusului. Pentru aceștia, au fost trase 21 de salve de tun.

Sursa: Redacția.ro

În cadrul ceremoniei, Klaus Iohannia a reamintit și momentele grele prin care au trecut cei care au luptat pentru realizarea Marii Uniri.

”Bunicii și părinții noștri au trecut prin războaie, dezastre naturale, au suportat foametea, gravă tensiune socială și au fost victime ale celor mai întunecate regimuri politice. Voința lor de a trăi liber și în pace a făcut posibilă surmontarea tuturor acestor greutăți. Revoluția din 1848, Unirea Principatelor, Războiul de Independență, Marea Unire, Revoluția din 1989, aderarea la UE și NATO au înfăptuit România de azi. Acum 102 ani, la Alba Iulia, s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Cine își imagina că acest moment de glorie avea să vină după un război cumplit, cu sute de mii de morti? Și totuși, s-a întâmplat. Arcul de Triumf ne spune că izbânda vine.

Avem un viitor european. Suntem datori să păstrăm libertatea, unitatea și independența, câștigate cu prețul vieții de înaintașii noștri Dragi români, eroii patrioți au demni urmași. Despre ei vreau să vă vorbesc și lor vreau să le dedicăm această zi. În acest an, foarte mulți români curajoși s-au aflat în prima linie a luptei cu boala. Efortul tuturor a fost unul uriaș. Durerea chinuitoare provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată de nimic. Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical, dar și către victimele virusului. În numele tuturor românilor, vă mulțumesc pentru altruismul vostru. Cunoaștem și simțim efortul colosal făcut de personalul medical și ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, asistente, ambulanțieri, infirmieri”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a trasmis și un mesaj de încurajare la adresa românilor, având în vedere că suntem în plină pandemie.

”Uniți, solidari și hotărâți vom trece cu bine și peste această perioadă grea. Și când această pandemie va fi depășită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună și vom spune că uniți am învins și că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniți vom învinge!”, a afirmat șeful statului, în discursul susținut în Piața Arcului de Triumf.

În anul 1918, de 1 Decembrie, a avut loc Marea Unire, la Alba Iulia. Atunci s-a format România Mare, compusă din: Basarabia, Bucovina ,Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

Oameni prezenți la Marea Unire din 1918

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: