Cartoful este, cu siguranță, leguma iubită de toți românii. Totuși, nu trebuie să ne plafonăm atunci când vine vorba de gătitul acestora și să îi pregătim mereu la fel. Iată cum poți să mai pregătești cartofii!
Rețete cu cartofi. Cum să îi gătești mereu altfel
Sunt un deliciu, chiar dacă nu îi gătim mereu în cea mai sănătoasă variantă. Totuși, și dacă mâncăm cartofi prăjiți, ne putem salva silueta dacă nu facem exces. Iată cum poți găti cartofi țărănești, pe gustul fiecăruia.
Cartofi țărănești la tigaie. Cum se prepară
6 cartofi albi medii
200 g de kaiser
4 cepe verzi
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
1 legătură de pătrunjel
ulei de floarea soarelui
sare
piper
Fierbem cartofii timp de 15 minute, cu tot cu coajă, după care ne apucăm să îi decojim și să îi tocăm cubulețe. Tăiem și celelalte ingrediente și le lăsăm să se gătească. Când legumele s-au rumenit, putem să punem și cartofii. Asezonăm, punem pătrunjel și mărar și gata!
Cartofi țărănești la cuptor. Rețeta pas cu pas
Pentru această rețetă, avem nevoie de:
1 kg de cartofi tăiați rondele
300 de grame de roșii tăiate felii
150 de grame de gogoșar roșu tăiat julien
300 de grame de costiță afumată tăiată julien
150 de grame de ceapă tăiată julien
50 g condimente pentru legume
sare și piper, după gust
Preparare
Punem toate ingredientele într-o tavă încăpătoare, nu înainte de a le fi uns pe toate cu condimentele și să încălzim cuptorul. Punem deasupra tăvii o folie de aluminiu și apoi o punem la cuptor, la temperatura de 200 de grade. Practic, legumele sunt gătite la abur. Când scoatem tava din cuptor, după circa 20-30 de minute, presărăm pătrunjel.
Rețetă cartofi țărănești fragezi. Cum se fac
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg cartofi
1 ceapă mare
3-4 căței de usturoi
1 linguriţă rasă cu piper
2 linguriţe rase cu boia dulce
1 linguriţă cu sare
1 ceașcă ulei de măsline
rozmarin și busuioc după gust
verdeață proaspătă
Cum se prepară
Punem cartofii la fiert pentru 30 sau 40 de minute, cu tot cu coajă. Îi lăsăm să se răcească, îi tăiem cubulețe și îi punem într-o tavă, alături de ceapă, usturoi și restul ingredientelor. Îi lăsăm acolo pentru 15 minute la o tempratură de 180 de grade și gata!