Redactia.ro
Home » Știri » Casa lui Volodimir Zelenski, atacată de o rachetă rusească. „M-ați ratat”, ar fi glumit președintele

Casa lui Volodimir Zelenski, atacată de o rachetă rusească. „M-ați ratat”, ar fi glumit președintele

GALERIE FOTO (3)

Ucraina reușește să reziste eroic în fața trupelor rusești, după ce Vladimir Putin a decis să înceapă o „operațiune specială” pentru a apăra regiunea separatist pro-rusă Donbas. Încă din primele zile de război, Volodimir Zelenski a mărturisit că rușii ar urmări să-i ia viața. După 3 tentative de asasinare eșuate, după cum au dezvăluit oficialii ucraineni, vineri un fragment de rachetă ar fi căzut în curtea casei președintelui.

Casa lui Volodimir Zelenski, atacată de o rachetă rusească. „M-ați ratat”, ar fi glumit președintele

Volodimir Zelenski a devenit în ultimele nouă zile un simbol al rezistenței Ucrainene în fața atacurilor rusești. Președintele a refuzat oferta americanilor de a-și părăsi țara și a preferat să rămână alături de poporul său. Alături i-au fost și soția și cei doi copii, care au rămas într-o locație secretă, în afara oricărui pericol.

Șeful de stat a fost încă de la începutul războiului conștient că viața îi este amenințată, iar acțiunile rușilor în acest sens i-au confirmat temerile. După ce a declarat că este ținta numărul 1 a Moscovei, ar fi existat 3 tentative de asasinare a lui Zelenski, precizează presa internațională.

În decursul serii de vineri, o rachetă rusească a țintit chiar zona unde președintele își are casa. Purtătorului său de cuvânt,  Sergii Nykyforov, a dezvălui că în curte s-a descoperit un fragment de rachetă.

În aceste momente deosebit de dificile, atât pentru el, cât și pentru statul pe care-l conduce, Volodimir Zelenski și-a găsit puterea să facă o glumă. „M-ați ratat”, ar fi spus președintele, după cum a povestit purtătorului său de cuvânt, Sergii Nykyforov.

Rușii au încercat de 3 ori să-l asasineze pe Volodimir Zelenski

Potrivit publicației The Times, două grupuri au fost trimise în Ucraina cu sarcina de a-l ucide pe Zelenski – mercenarii din gruparea Wagner și forțele speciale ale președintelui cecen Ramzan Kadîrov.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru[…] un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a afirmat Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

Ultima încercare de asasinare a președintelui Ucrainei ar fi avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când un grup de ceceni ar fi încercat să-l omoare pe președinte în Kiev.

Jurnaliștii internaționali au oferit informații conform cărora  mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși pentru a-l „elimina” pe Zelenski.  Cu toate acestea, se crede că Ucraina a fost informată despre aceste planuri de către membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: