Redactia.ro
Home » Știri » Casa Regală Britanică dă cărțile pe față! Câți bani le-a dat Prințul Charles lui Harry și Meghan. Au publicat documentul

Casa Regală Britanică dă cărțile pe față! Câți bani le-a dat Prințul Charles lui Harry și Meghan. Au publicat documentul

Casa Regală Britanică dă cărțile pe față! S-a aflat acum câți bani le-a dat Prințul Charles lui Harry și Meghan. Reprezentanții familiei regale au publicat documentul.

Prințul de Țara Galilor a continuat să-l susțină pe ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan Markle, cu o „sumă substanțială” în lunile de după ce au rămas în funcția de regi superiori, au declarat reprezentanții de la Casa Clarence din Londra.

Reacția familiei regale vine după ce Prințul Harry a declarat în interviul acordat lui Oprah Winfrey că familia sa a întrerupt orice sprijin financiar încă din primul trimestru al anului 2020.

Casa Regală Britanică dă cărțile pe față! Câți bani le-a dat Prințul Charles lui Harry și Meghan

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul Charles a continuat să-I finanțeze pe ducele și ducesa de Sussex până în vara anului 2020, ca sprijin pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, așa cum le-a fost dorința.

Familia regală britanică face acum aceste lămuriri după acuzațiile făcute de prințul Harry în interviul său cu Oprah Winfrey din martie, potrivit căruia familia lui „ i-a ăntrerupt literalmente sprijinul financiar” încă din primul trimestru al anului 2020.

Casa Regală a publicat joi situația financiară anuală, un raport privind subvenția suverană pentru exercițiul financiar 2020-21.

Harry a mai declarat în timpul interviului cu Oprah că a avut parted oar de ce i-a lăsat mama sa Diana, prințesa de Wales, adică 7 milioane de lire sterline la acea vreme. „Fără asta nu am fi putut face acest lucru (n.r. tranziția în urma căreia să devină independent financiar)”. Așa se explică și acordurile de milioane de lire semnate cu Netflix și Spotify.

Documentul făcut public de Casa Regală Britanică

Purtătorul de cuvânt de la Casa Clarence a ținut să explice cum au fost sprijiniți ducele și ducesa de Sussex pentru a deveni independenți financiar.

„După cum ne vom aminti cu toții în ianuarie 2020, când ducele și ducesa au anunțat că vor pleca de la familia regală care lucrează, ducele a spus că vor lucra pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar. Prințul de Wales a alocat o sumă substanțială pentru a-i sprijini în această tranziție. Finanțarea a încetat în vara anului trecut, iar cuplul este acum independent din punct de vedere financiar”, a declarat reprezentantul Casei regale.

Chestionat cu privire la discrepanța privind informațiile date de Harry și cele prezentate de Familia Regală, purtătorul de cuvânt a comentat: „Nu aș recunoaște că sunt dramatic diferite. Tot ce vă pot spune sunt faptele”.

Plecarea cuplului a fost primită ca „o chestiune de tristețe enormă pentru familie”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt.

„Dar prințul (n.r. Charles ) a vrut să ajute la realizarea acestui proces a alocat o sumă substanțială ducelui și ducesei de Sussex, pentru a-i ajuta cu această tranziție. Nu trădez nicio încredere când spun că au avut mare succes în a deveni independenți din punct de vedere financiar.”, a mai precizat reprezentantul Casei Clarence.

Sarcinile publice ale lui Harry și Meghan și unele costuri private au fost finanțate în mare parte de către Prințul de Țara Galilor din veniturile sale private de 22 milioane de lire sterline din fondurile Ducatului Cornwall – nu din fondurile contribuabililor, ci din banii pe care Prințul Charles îi primește datorită poziției sale de moștenitor al tronului.

Raportul anual include, de asemenea, o plată de 2,4 milioane de lire sterline de la ducii de Sussex pentru a rambursa subvenția suverană pentru cheltuielile efectuate pentru renovarea Frogmore Cottage.

Analiza anuală a lui Clarence House a arătat că factura prințului Charles pentru activitățile de la Cambridge și Sussex, plus alte cheltuieli, inclusiv cheltuielile de capital și transferul în rezerve în 2020/2021, a fost de 4.452 milioane GBP, o scădere de aproximativ 21% sau £ 1,155 milioane de la 5,607 milioane GBP în 2019-2020.

Harry și Meghan încă nu au comentat în niciun fel noile informații făcute publice de Casa Regală Britanice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: