Redactia.ro
Home » Știri » Casa unui pensionar din România, prima victimă a războiului din Ucraina! O realitate dureroasă în urma deciziilor lui Putin VIDEO

Casa unui pensionar din România, prima victimă a războiului din Ucraina! O realitate dureroasă în urma deciziilor lui Putin VIDEO

Casa unui pensionar din românia, prima victimă a războiului din Ucraina! O realitate dureroasă în urma deciziilor lui Putin VIDEO

Casa unui pensionar din România, prima victimă a războiului din Ucraina! O realitate dureroasă în urma deciziilor lui Putin. Iată imaginile!

Casa unui pensionar din România, prima victimă a războiului din Ucraina

Într-un sat liniștit din nordul județului Tulcea, la marginea Deltei Dunării, viața simplă a unui pensionar a fost brusc perturbată de evenimente care păreau desprinse din filmele de război. Casa lui George Puflea, un bărbat în vârstă de 71 de ani din satul Plauru, a devenit o victimă neașteptată a conflictului dintre Rusia și Ucraina, ilustrând în mod dramatic că războiul poate lovi foarte aproape de casă.

„România, vecina NATO al Ucrainei, se află prea aproape de atacurile Rusiei în porturile dunărene”, relatează The New Tork Times.

Plauru este o comunitate mică, unde numărul de case se numără pe degete, iar majoritatea locuitorilor sunt pensionari. În acest peisaj liniștit, viața bătrânului George Puflea se desfășura fără evenimente neobișnuite, până când sunetele de explozii și zgomotul avioanelor de luptă au făcut parte din peisajul său cotidian.

Sursa foto: The New Tork Times

O realitate dureroasă în urma deciziilor lui Putin

La doar 200 de metri de granița cu Ucraina, George Puflea a experimentat consecințele devastatoare ale conflictului dintre Rusia și Ucraina într-un mod pe care puțini l-ar fi putut anticipa. Într-o noapte, bombardamentele asupra portului ucrainean Izmail au produs o serie de explozii puternice, iar geamurile fragile ale casei lui George au cedat sub presiunea undelor de șoc.

Bătrânul Puflea, trezit din somn de sunetele infernale, și-a adunat rapid gândurile și s-a adăpostit sub un par din curtea sa, ca o reacție instinctivă la pericolul iminent. Cerul nopții a fost luminat de explozii și focul antiaerian, iar dincolo de graniță, clădiri ucrainene au fost distruse de dronele rusești. O undă de șoc puternică a traversat granița și a afectat casa fragilă a pensionarului român, spărgând geamurile și aducând realitatea dură a războiului chiar în mijlocul vieții sale liniștite.

George Puflea a descris momentul ca fiind ca un „film de război care rula chiar în pragul ușii mele”. Într-o zonă în care numărul locuitorilor este redus și unde majoritatea sunt pensionari, impactul unui conflict global pare ireal și îndepărtat. Cu toate acestea, casa lui Puflea a devenit o mărturie dureroasă că războiul nu cunoaște granițe și poate aduce distrugere și suferință chiar și în cele mai retrase colțuri ale lumii.

Sursa foto: The New Tork Times

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: