Redactia.ro

Cât a ajuns să coste o ciorbă de burtă la Predeal. Preţurile s-au dublat!

Românii păstrează obiceiul ca, în weekend, să se relaxeze la munte. Iar Predeal este una dintre staţiunile preferate. Unde există cerere, există şi ofertă. Dar scumpă.

Mâncarea nu e deloc ieftină în această zonă. Ciorba de burtă a ajuns la un preţ „piperat”.

Ciorba de burtă: 26 lei/porţia

La un restaurant cu specific italian, o ciorbă de burtă a ajuns să coste 26 de lei, porția având 400 de grame, o pizza costă între 30 și 40 de lei, iar o salată cu roșii, castraveti, ardei gras, pui Julien, măsline, porumb, emmentaler costă 30 de lei.

Şi băuturile te fac să te gândeşti de două ori înainte de a comanda: o sticlă de vin ajunge la 140 de lei, o doză de bere este aproape zece lei, iar o sticlă de apă plată la doi litri costa opt lei. La final, o singură masă pe zi, pentru o persoană, depășește 100 lei, conform rtv.

Ingrediente pentru ciorba de burtă

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară cea mai bună ciorbă de burtă:

  • aproximativ 3-4 kilograme de burtă prefiartă
  • 1 os de vită (aproximativ 600-800 de grame)
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 2 morcovi medii sau 1 mare
  • 1 lingură de ulei
  • 1 căpățană de usturoi
  • 8 gălbenușuri
  • 500 de grame de smântână cu minimum 25% grăsime
  • opțional: 1 ceapă, 1 bucată de țelina cât un ou mic, 1 rădăcină de pătrunjel
  • sare, piper, oțet

Recomandarea este să consumaţi ciorba de burtă cu pătrunjel, smântână și ardei iute, fie roșu, fie murat, în oțet sau proaspăt. Dacă simțiți nevoia de mai mult oțet în ciorba de burtă nu ezitați să mai adăugați o lingură sau două la servire.

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: