Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste o felie de cozonac înainte de Paște. O româncă celebră, dezamăgită de prețul din supermarket

Cât a ajuns să coste o felie de cozonac înainte de Paște. O româncă celebră, dezamăgită de prețul din supermarket

GALERIE FOTO (2) Mihaela Moise dezamagita de pretul cozonacilor. Sursă foto: Click.ro

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Paștelui, unii români încep să dezvăluie pe rețelele de socializare realitatea din magazinele de specialitate, unde prețurile pentru produsele tradiționale de Paște par să fie tot mai exorbitante. Un astfel de caz a devenit viral pe TikTok, unde Mihaela Moise, o fostă prezentatoare din România, a făcut publice frustrările sale legate de prețul unui cozonac.

Cozonacul este unul dintre cele mai populare și apreciate produse de patiserie în perioada sărbătorilor de Paște în România. Este un desert tradițional, cu origini vechi, care se prepară din aluat dospit, umplut cu diverse ingrediente precum nuci, stafide, rahat sau ciocolată, iar uneori este asezonat cu esențe de vanilie sau lămâie.

Prețul unui cozonac poate varia în funcție de mai mulți factori

Prețul unui cozonac poate varia în funcție de mai mulți factori, printre care se numără calitatea ingredientelor folosite, mărimea și greutatea cozonacului, renumele brutăriilor sau patiseriilor care îl produc, dar și cererea și oferta de pe piață în perioada de Paște.

Într-un clip video care a fost distribuit masiv online, Mihaela Moise se plânge de costul ridicat pe care l-a plătit pentru doar trei felii de cozonac. Potrivit filmulețului, românca a cheltuit 50 de lei, după ce a beneficiat de o reducere, pentru această mică porție de cozonac. Prețul inițial al produsului era de 70 de lei.

„Dintr-o pensie de 700 de lei, să dea cineva 10% pe o bucățică de cozonac”

În comentariul adăugat la filmuleț, Mihaela Moise a subliniat discrepanța între prețul unui cozonac și valoarea pensiei medii în România. Ea a menționat că, într-o țară în care o pensie medie este de aproximativ 700 de lei, este inacceptabil să se ceară 70 de lei pentru doar trei felii de cozonac.

„Într-o țară în care iei după 20 de ani de muncă pensie 700 lei”, a scris Mihaela Moise în dreptul clipului video care a fost văzut de peste 1 milion de persoane și care a adunat mii de comentarii.

„Am intrat în magazin… Sunteți extrem de nesimțiți. 70 de lei o bucățică de cozonac. Dacă n-o cerea copilul, vă imaginați că nu o cumpăram. Îmi era poftă și mie când l-am văzut, că arată bine. Când am ajuns la casă a avut o reducere, 50 de lei am dat pe el.

Nu vă dă nimeni 70 de lei pe el. Cine să vă dea? Dintr-o pensie de 700 de lei, să dea cineva 10% pe o bucățică de cozonac? 70 de lei pe o bucățică de cozonac de îl țin în palmă. Trei felii fac din el. Incredibil! Nesimțire maximă. Nu vreau să fiu ipocrită, nesimțită… E foarte bun. Dar 70 de lei o bucățică de cozonac? Nici nu-ți mai vine să-l mănânci. Apreciez și munca celor care îl fac, este extrem de bun. Dar 70 de lei pe un sfert de cozonac? Nici jumătate nu e. Trist”, a spus fosta prezentatoare TV.

Mihaelei Moise, dezamăgită de preț

Frustrarea și dezamăgirea Mihaelei Moise au fost evidentiate și mai mult atunci când a constatat că, chiar și după reducere, prețul pentru aceste trei felii de cozonac a fost destul de ridicat. Ea a denunțat lipsa de sensibilitate a magazinelor care percepeau astfel de sume exorbitante pentru produsele lor, subliniind că aceste prețuri sunt de neacceptat pentru majoritatea oamenilor, care se confruntă cu dificultăți financiare.

Totuși, Mihaela Moise a recunoscut calitatea bună a produsului și a apreciat munca depusă de cei care îl produc, dar a considerat că prețul cerut este exagerat și nesustenabil pentru majoritatea românilor. Ea a subliniat că este o situație tristă și dezamăgitoare, în care prețurile exorbitante fac produsele tradiționale inaccesibile pentru mulți dintre concetățenii săi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: