Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste un cofraj cu ouă înainte de Paște 2023. Cu cât plătim mai mult față de anul trecut

Cât a ajuns să coste un cofraj cu ouă înainte de Paște 2023. Cu cât plătim mai mult față de anul trecut

Cât a ajuns să coste un cofraj cu ouă înainte de Paște. Cu cât plătim mai mult față de anul trecut

Iată cât a ajuns să coste un cofraj cu ouă înainte de Paște 2023. Cu cât plătim mai mult față de anul trecut.

Cât a ajuns să coste un cofraj cu ouă înainte de Paște 2023. Cu cât plătim mai mult față de anul trecut

Plătim mai mult pentru unele alimente de bază comparativ cu anul trecut, 2022. Ouăle, de exemplu, se scumpesc considerabil înainte de sărbătorile pascale pentru că foarte multe gospodine au nevoie de ele ca să le vopsească, pentru prăjituri, cozonaci și nu numai.

Consumul de ouă în această perioadă, înainte de Paște, crește cu aproximativ 50% faţă de o lună obişnuită, ceea ce înseamnă că un român mănâncă, în medie, aproximativ 30 ouă, a relatat antena3.ro. Așadar, comparativ cu anul trecut, cumpărăm ouă cu 35% mai scumpe, astfel că în marile magazine le găsim cu preţuri cuprinse între 1 leu şi 2 lei/bucată. Deci pentru un cofraj de 30 de ouă plătim, în medie, 45 de lei. Anul trecut, le cumpăram cu 30 de lei, potrivit sursei menționate mai sus.

APRILIE 2022: preț mediu: 30 lei

SEPTEMBRIE 2022: preț mediu: 36 lei

APRILIE 2023: preț mediu: 45 lei

De ce nu trebuie să refolosești niciodată cofrajele de ouă

Un gest aparent banal, pe care mulți dintre noi îl facem, se pare că este foarte dăunător pentru sănătatea noastră. Concret, refolosirea cofrajelor de ouă ar putea fi un gest care ne pune sănătatea în pericol.

Cofrajele folosite pentru depozitarea ouălor sunt confecționate din carton, așadar nu pot fi dezinfectate corespunzător. Din această cauză, excrementele, bacteriile și germenii care se găsesc adesea pe coaja de ou sunt transferate pe cutie.

„Excrementele reziduale, care se găsesc uneori pe coji de ouă, se lipesc de cutii. Aceasta înseamnă că ouăle proaspete pot fi contaminate cu germeni“, explică experții de la Centrul de Consum din Berlin, Germania.

Așadar, recomandat este să aruncăm cofrajul de ouă după o singură utilizare. În plus, este la fel de important să ne spălăm foarte bine pe mâini după ce am manipulat ouăle pentru că acestea pot conține agenți patogeni precum Salmonella. Dacă o persoană a consumat alimente care au fost alterate de Salmonelle atunci simptomele vor apărea în aproximativ 12-26 de ore de la consum. Între simptomele principale se numără diareea, febra, cefaleea și crampele abdominale, iar cei care vor prezenta cele mai aspre simptome vor fi copii mici, bătrânii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: