Redactia.ro
Home » Știri » Cât a plătit un român pentru o apă și un șezlong în Grecia. E mult mai ieftin decât în Mamaia!

Cât a plătit un român pentru o apă și un șezlong în Grecia. E mult mai ieftin decât în Mamaia!

grecia

Insulele din Grecia sunt o destinație de vacanță favorită pentru mulți dintre românii care vor să-și petreacă concediul pe plajele exotice, nu foarte departe de România.

Suma ridicolă plătită pentru o apă și un șezlong în Grecia

Majoritatea locațiilor turistice pentru o vacanță în Grecia se află în partea insulară, astfel că în lipsa unui aeroport, transportul se face cu feribotul. Acest mijloc de transport oferă și posibilitatea ca turiștii să vină cu mașina personală, cel puțin pe insulele mai mari, oferindu-le libertatea de mișcare dorită.

Mulți conaționali se îndreaptă vara spre Grecia, pentru că acolo au parte de condiții mai bune decât „acasă”. Un turist român a plătit pentru șezlong, umbrelă, frappe și apă în Halkidiki o sumă ridicolă: 4 euro, adică nici 20 de lei! Asta în condițiile în care, la Mamaia, doar șezlongul costă 6 euro, deci circa 30 lei, notează Gândul.ro.

Cazare mai scumpă la greci

Pentru români, Grecia reprezenta destinația ideală de vacanță, până recent, accesibilă din toate punctele de vedere. Lucrurile par să stea diferit în noul sezon estival, deoarece prețurile la cazare au explodat. Anul acesta, cazarea în Grecia este mai scumpă cu 50%, iar mâncarea cu 40%.

Insula Thasos rămâne, totuși, cea mai ieftină locație. „Dacă vorbim despre Thasos, o cameră dublă, la un hotel de trei stele, are un cost de 80-90 de euro de persoană. Pe de altă parte, în Santorini sau în Rodos, aceeași cameră poate ajunge la prețul de 1.000 de euro pe noapte”, a explicat Ioana Selner, antreprenor român în Grecia.

Români umiliți în Halkidiki

Doi turiști români au avut parte de o experiență nu tocmai fericită pe o plajă din Grecia. Un bărbat a postat pe un grup de Facebook umilința prin care a trecut alături de soția sa, doi prieteni de familie, și fetița lor de numai 2 ani. Turistul a descris experiența avută pe plaja Tigania din Halkidiki ca ”cea mai proastă experiența a mea din Grecia”.

”Simt nevoia să vă împărtășesc prima, singura și cea mai proastă experiența a mea din Grecia (după mulți mulți ani fără nici o experiență de genul în această ţară)! Am fost la “faimoasa plajă” Ţigănia Beach de lângă Sarti, 2 familii și un copil de 2 ani!”, a împărtășit Danis Bogdan pe grupul Forum Grecia de pe Facebook.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: