Redactia.ro
Home » Știri » Cât a scos din buzunar Mr. Beast pentru a sta șapte zile la Salina Turda. Primăria a strâns o sumă impresionantă

Cât a scos din buzunar Mr. Beast pentru a sta șapte zile la Salina Turda. Primăria a strâns o sumă impresionantă

Sursa foto: Observatornews.ro

În vara aceasta, Salina Turda a devenit subiect de discuție în toată România, când Mr. Beast, unul dintre cei mai populari youtuberi din lume, a ales să filmeze un vlog inedit în acest loc unic. Însoțit de alți 11 influenceri internaționali, Mr. Beast a petrecut șapte zile în Salina Turda, provocându-și colegii la un test de supraviețuire la 40 de metri sub pământ. Această aventură a captat atenția publicului din întreaga lume și a pus Salina Turda pe harta turistică globală, datorită succesului viral al vlog-ului.

O experiență unică în Salina Turda

Pe parcursul celor șapte zile petrecute în subteran, Mr. Beast și echipa sa de influenceri au desfășurat diverse provocări, menite să testeze limitele de adaptare și supraviețuire într-un mediu inedit. Filmat în luna iulie, vlog-ul a fost recent publicat pe YouTube și a devenit rapid unul dintre cele mai vizionate clipuri, atingând deja peste 50 de milioane de vizualizări. Popularitatea acestuia a contribuit la creșterea interesului internațional pentru Salina Turda, care a devenit acum un obiectiv turistic și mai atrăgător pentru vizitatori din toată lumea.

În deschiderea clipului său, Mr. Beast a oferit o descriere impresionantă a minei de sare, subliniind istoria sa veche de peste o mie de ani.

„Această mină de sare este cel mai tare oraș subteran pe care l-am văzut vreodată. Acest oraş este construit în interiorul unei mine care datează de peste o mie de ani. Şi cu nenumărate tuneluri şi camere neexplorate, cine ştie în ce orori vom da. Acestea sunt scările care coboară în oraş. Cât de vechi sunt aceste scări? Mai vechi decât noi.

În regulă, acum că suntem aici jos, uită-te cât de sus e tavanul. Wow. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când România a fost bombardată, mii de oameni s-au ascuns aici şi acum doar o grămadă de youtubersi mai trăiesc aici”, spune Mr Beast, în deschiderea clip-ului său de pe YouTube.

Cât a costat aventura lui Mr. Beast la Salina Turda

Pentru a avea acces exclusiv la Salina Turda și a filma în liniște timp de o săptămână, Mr. Beast a plătit o sumă impresionantă de bani. Potrivit presei locale, primăria din Turda a încasat un milion de euro pentru a-i permite youtuberului să petreacă cele șapte zile în subteran și să filmeze vlog-ul. Această sumă considerabilă a fost strânsă ca urmare a închiderii temporare a salinei pentru public, în perioada filmărilor din luna iulie.

Primarul din Turda, Cristian Octavian Matei, a declarat că acest eveniment a adus o expunere extraordinară pentru Salina Turda. Deja vizitată de mii de turiști zilnic, salina se așteaptă acum la o creștere semnificativă a numărului de vizitatori, datorită popularității vlog-ului.

„În vara aceasta am avut şi 7.000 de vizitatori pe zi. Cu siguranţă, la 300 şi ceva de milioane de vizualizări pe care le poate avea acest clip se va intensifica. Noi am făcut deja demersurile pentru ca Salina Turda să intre în patrimoniul UNESCO”, spune Cristian Octavian Matei, primarul din Turda, potrivit observatornews.ro.

Impactul global al vlog-ului lui Mr. Beast

Vlog-ul filmat de Mr. Beast la Salina Turda a devenit rapid viral, intrând în topul celor mai urmărite clipuri de pe YouTube în țări precum Canada, Statele Unite, Brazilia, Australia și în mai multe țări europene. Această expunere globală a transformat Salina Turda într-un punct de atracție turistică la nivel mondial, mulți dorind acum să exploreze acest loc unic, despre care Mr. Beast a vorbit cu atât de mult entuziasm.

Descriind atmosfera misterioasă și grandiozitatea spațiului subteran, Mr. Beast a reușit să captiveze atenția audienței sale, prezentând Salina Turda drept „cel mai tare oraș subteran” pe care l-a văzut vreodată. Această descriere, combinată cu popularitatea youtuberului, a făcut ca interesul pentru salină să crească exponențial, contribuind astfel la recunoașterea internațională a acestui obiectiv turistic din România.

Prezența lui Mr. Beast în Salina Turda și filmările realizate acolo au avut un impact semnificativ asupra popularității acestui loc. Primăria din Turda a încasat o sumă impresionantă pentru a permite realizarea filmărilor, iar vlog-ul rezultat a adus o expunere fără precedent pentru salină. Cu milioane de vizualizări pe platformele online și interes crescut din partea turiștilor internaționali, Salina Turda se pregătește să devină unul dintre cele mai populare obiective turistice subterane din lume.

Această expunere globală, alături de demersurile pentru includerea salinei în patrimoniul UNESCO, ar putea transforma Turda într-un punct central al turismului românesc, atrăgând și mai mulți vizitatori în anii ce urmează. Astfel, aventura lui Mr. Beast în Salina Turda nu a fost doar un succes pentru platforma YouTube, ci și un impuls major pentru turismul local.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: