Redactia.ro
Home » Știri » Cât câștigă lunar un șofer STB. „Lucrează sâmbetele, duminicile, sărbători legale, ore suplimentare…”

Cât câștigă lunar un șofer STB. „Lucrează sâmbetele, duminicile, sărbători legale, ore suplimentare…”

Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ al STB, a oferit detalii despre salariile pe care șoferii de autobuz le primesc lunar. Aceste declarații au venit după ce autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu au circulat joi, după ce șoferii au intrat în grevă din cauza veniturilor prea mici.

Cât câștigă lunar un șofer STB. „Lucrează sâmbetele, duminicile, sărbători legale, ore suplimentare…”

Vasile Petrariu a vorbit despre salariile șoferilor STB, care nu ar depăși lunar 4.200 de lei. Acesta nu ar fi venitul lor net, ci după ce au fost plătite și orele suplimentare, weekendurile și zilele libere legale.

„Am auzit și eu de la colegi că acest domn director general, aşa cum a făcut şi în 2010, a spus că salariile sunt foarte mari la STB. Salariul unui conducător de vehicule este în jur de 4.200 de lei. În condiţiile în care el lucrează sâmbetele, duminicile, sărbători legale, ore suplimentare, el nu ia mai mult de 3.000 – 3.500 de lei net. Asta înseamnă, cu 40%, în jur de 5.000-6.000 de lei brut. Dacă ăsta este un salariu foarte mare, în condiţiile în care omul ăla nu are liber, se scoală la 3.00 dimineaţa şi ajunge acasă la 3-4,  după amiază, atunci înseamnă că aşa o fi”, a declarat, joi, Vasile Petrariu.

Tribunalul a decis suspendarea grevei angajaților STB.

După ce joi circulația autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor din București a fost oprită de greva șoferilor STB, Tribunalul a decis suspendarea acestei greve. Angajații STB au susținut că nu vor renunța la grevă până când directorul general nu-și va da demisia. Pe lângă această solicitare, ei cer salarii mărite și condiții mai bune de muncă.

„Au decis să nu iasă la traseu pentru că revendicările nu au fost soluționate. Nu ne-au băgat în seamnă, nu au luat în seamă avertismentele, cetățenii trebuie să știe”, a spus Petrariu acuzând că directorul STB nu a trecut în proiectul de buget nicio majorare de salariu.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a depus la Tribunal o cerere în care solicită judecătorilor suspendarea grevei declanşate de sindicalişti. La ora 14 a început  procesul în care magistrații au analizat cererea de suspendare a grevei, iar la ora 16 au oferit și un răspuns: greva va fi suspendată.

Acest lucru înseamnă că de vineri, transportul în comun va fi reluat în București, fără alte modificări. Situația circulației a fost astăzi una deosebit de dificilă pentru locuitorii capitalei, care au rămas fără modalitatea principală de a se deplasa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: