Redactia.ro
Home » Știri » Cât câștigă o barista și un barman. Ce salariu să ceri dacă te angajezi în acest domeniu

Cât câștigă o barista și un barman. Ce salariu să ceri dacă te angajezi în acest domeniu

Cât câștigă o barista și un barman. Ce salariu să ceri dacă te angajezi în acest domeniu. Stiati cat poate castiga un barman sau o barista

Cât câștigă o barista și cât câștigă un barman. Vă îndeplinesc orice cerere, vă servesc și vă vorbesc plăcut. Dar oare, câți dintre voi știți ce salariu primește o baristă și un barman.

Cât câștigă o barista și  un barman. Ce salariu să ceri dacă te angajezi în acest domeniu

Unii patronii din turism și-au retras anul trecut planurile de extindere, deoarece nu găsesc angajați, în principiu baristă sau barman.

Exodul de forță de muncă, în rândul celor care vor să lucreze la bar este imens. Așadar, potrivit undelucrăm.ro, o baristă sau un barman primesc între 1.800-2.000 de lei, depinde de localul în care lucrează.

Barista, învață să dezvolte simțurile și să găsească rețeta ideală pentru o cafea gustoasă și parfumată. Barista sau barmanul sunt unul dintre mottivul pentru care un client se reîntoarce la același local. Succesul localului depinde de modul în care este servit clientul.

Veniturile unei bariste

Veniturile angajaților din industria ospitalității sunt formate dintr-o componentă fixă, un salariu lunar fix, apropiat de nivelul salariului minim. Și o componentă variabilă, formată din bacșișurile pe care aceștia le primesc de la clienți în funcție de nivelul calității serviciilor pe care le-au oferit.

Partea variabilă este formată din recompensele financiare oferite de către clienți după ce aceștia evaluează calitatea serviciilor oferite de angajații din HoReCa, aceasta variază între zero lei și 1.000 de euro pe lună.

Potrivit Institutlu Național de Statistică, în luna mai 2019 câștigul salarial mediu din sectorul hoteluri și restaurante a fost de 1.794 de lei net pe lună. Spre comparație, salariul minim pe economie în 2018 are o valoare netă de 1.263 de lei pe lună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini