Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă benzina şi motorina miercuri, 20 septembrie, în România. Noi scumpiri

Cât costă benzina şi motorina miercuri, 20 septembrie, în România. Noi scumpiri

benzina

Veşti proaste pentru şoferi. Combustibilul continuă să fie foarte scump, în România. Benzina şi motorina se menţin la preţuri ridicate.

Benzina se scumpeşte uşor, iar motorina standard stagnează de aproape o săptămână.

Cea mai ieftină benzină: 7,22 lei/L

Dacă ne referim la benzina standard, cea mai ieftină costă miercuri 7,22 lei, în creştere faţă de ultima valoarea înregistrată cu aproape o săptămână în urmă, pe data de 14 septembrie. Atunci un litru de benzină costa 7,20 lei.

Iar în privinţa motorinei standard – se găsește la prețuri între 7,49 lei și 7,67 lei. Motorina premium costă 7,89 lei litrul cea mai ieftină, preţul ajungând până la 8,18 lei. Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

De ce se tot scumpeşte combustibilul?

Şoferii au observat că ne aflăm într-o perioadă în care prețurile carburanților la pompă au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: