Redactia.ro
Home » Homepage » Cât costă o porție de vită japoneză (Wagyu) în restaurantele din România?! Este deliciosul preperat preferat de Nicolae Ciucă

Cât costă o porție de vită japoneză (Wagyu) în restaurantele din România?! Este deliciosul preperat preferat de Nicolae Ciucă

Cât costă o porție de vită japoneză (Wagyu) în restaurantele din România?! Este deliciosul preperat preferat de Nicolae Ciucă

Într-o societate în care rafinamentul culinar devine un simbol al statutului social, carnea de vită Wagyu ocupă un loc de cinste pe meniurile restaurantelor de lux din România, fiind asociată cu gusturi sofisticate și clienți exclusiviști. Această delicatesă, cunoscută pentru textura sa marmorată și gustul intens, a ajuns să fie apreciată și în România, în ciuda prețului său care poate părea prohibitiv pentru majoritatea consumatorilor.

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL) și cunoscut pentru preferințele sale culinare rafinate, a fost surprins recent în timpul unei cine la un restaurant de lux din București, în compania unui afacerist milionar, Dan Ostahie, fondatorul Altex, și a consilierului său, Remus Borza. În cadrul acestei întâlniri, meniul ales a reflectat o predilecție pentru finețea și calitatea superioară a ingredientelor, inclusiv mușchiul de vită de Uruguay, o alegere ce subliniază gusturile sofisticate ale celor prezenți.

Cina la care a fost surprins Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a fost surprins într-o ipostază ce alimentează discuțiile pe scena politică românească. Într-o seară recentă, liderul PNL a fost filmat în timp ce lua cina la un restaurant de lux din București, în compania unui afacerist milionar considerat a fi un potențial candidat la fotoliul de primar general al Capitalei. Această întâlnire, desfășurată într-un cadru select, subliniază dinamica căutărilor pentru candidatul ideal ce ar putea reprezenta partidul în cursa pentru Primăria Capitalei.

Alături de Nicolae Ciucă și de afaceristul milionar, a participat și Remus Borza, un apropiat al liderului PNL, ceea ce sugerează importanța discuțiilor purtate. Detaliile întâlnirii, captate și publicate de „Gândul”, arată că seara a fost marcată de rafinament, cu mușchi de vită de Uruguay și vin franțuzesc de lux pe masă, reflectând astfel nu doar prestigiul locației, dar și seriozitatea conversațiilor.

Această întâlnire vine într-un moment în care competiția pentru Primăria Capitalei devine tot mai intensă. Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a confirmat în weekend că Gabriela Firea va fi candidatul partidului său, în timp ce Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, și-a anunțat intenția de a candida din partea partidului pe care îl conduce. Aceste mișcări pe eșichierul politic subliniază importanța strategică a alegerilor pentru Primăria Capitalei și diversitatea opțiunilor politice.

Întrebat despre posibilitatea ca milionarul prezent la cină să fie candidatul PNL la primărie, Nicolae Ciucă a răspuns evaziv, subliniind că, deși discuțiile au fost cordiale, nu s-a ajuns la o concluzie definitivă. Răspunsul său, „Pentru oricine există o posibilitate”, lasă loc interpretărilor și speculațiilor, sugerând că în politică, ca și în afaceri, opțiunile rămân deschise până în ultimul moment.

Întâlnirea dintre Nicolae Ciucă și afaceristul milionar, într-un cadru atât de exclusivist, reprezintă un semnal că PNL este în căutarea unui profil puternic și influent pentru a-și consolida șansele în cursa electorală pentru capitală. În timp ce strategiile de campanie încep să se contureze, ochii electoratului și ai analiștilor politici sunt ațintiți asupra mișcărilor liderilor partidelor, în anticiparea unei lupte electorale ce promite să fie una dintre cele mai disputate din istoria recentă a politicii românești.

Ce a transmis Nicolae Ciucă despre meniul ales la restaurantul de lux cu 25 de etaje

Politicianul s-a delectat cu mâncăruri fine, o porție de vită ce valorează sute de lei, și o sticlă de vin la fel de scumpă.

Nicolae Ciucă, liderul PNL: „Nu am discutat acest lucru. Ne cunoaștem de mai mult timp și suntem la o masă.”

Reporter: „Dar credeți că există o posibilitate?”

Nicolae Ciucă, liderul PNL: „Pentru oricine există o posibilitate.”

Se arată în dialogul dintre reporter și Nicolae Ciucă în privința posibilului candidat PNL, Ostahie.

Nicolae Ciucă a mărturisit că nota de plată a fost în jur de 3.200 de lei și a fost împărțită către cei 3 participanți. „Nu am băut o sticlă de vin de 3.000 de euro, ci de 400-500 de lei. Nu era normal? Nota am plătit-o în trei.”.

Ce preț are o porție de vită japoneză în România

În contextul acestei scene de elită, interesul pentru carnea de vită Wagyu în România capătă noi dimensiuni. O porție de aproximativ 400 de grame din această carne prețioasă se vinde în restaurante selecte la prețuri pornind de la 600 de lei și ajungând chiar la 1.200 lei în Brașov, un preț care reflectă nu doar raritatea și calitatea superioară a cărnii, ci și eforturile considerabile depuse de fermierii locali pentru a crește și întreține aceste vite speciale. Procesul de creștere a animalelor Wagyu este unul meticulos, care implică o atenție deosebită asupra dietei și condițiilor de viață, justificând astfel prețul ridicat.

Carnea de vită Wagyu, originară din Japonia, este recunoscută la nivel mondial pentru textura sa incredibil de marmorată, care îi conferă o frăgezime și o suculență deosebite. Prețul său, considerat de mulți exorbitant, este rezultatul unei combinații de factori: genetica specială a vitelor, îngrijirea meticuloasă pe care o primesc acestea și procesul atent de pregătire și servire în restaurante.

Această preferință pentru carnea de vită Wagyu în rândul elitelor românești nu doar că atestă aprecierea pentru gastronomia de înaltă calitate, ci servește și ca un indicator al tendințelor culinare în rândul consumatorilor cu venituri mari. În timp ce prețul unei porții de vită Wagyu poate fi prohibitiv pentru majoritatea, prezența sa în meniurile restaurantelor de lux din România este un semn al dorinței crescânde pentru experiențe culinare excepționale, chiar și în fața unui cost semnificativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: