Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje din România. Taxa e mai mare decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri

Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje din România. Taxa e mai mare decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri

Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje din România. Taxa e mai mare decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri

Iată cât costă să pui cearșaful pe unele plaje din România. Taxa este mai mare decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri.

Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje din România. Taxa e mai mare decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri

Un operator privat de plajă din Mamaia a instituit o taxă de 200 de lei pentru cei care vor să stea pe cearșaf, pe plajă, la soare.

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber, pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf. Lucru care, în special când sezonul este în toi, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor sa stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe. În stațiunea Mamaia, proprietarii au ajuns să ceară taxă de cearșaf mai mare chiar decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri, a relatat adevarul.ro.

„Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului de pe plaja Marina Surf, situată în Mamaia Nord.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, au precizat proprietarii.

În plus, „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”, iar „cei cinci metri pentru trecere și intervenții de urgență, până la primul rând de șezlonguri, sunt lăsați liber permanent”, conform sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: