Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă și unde se plătește taxa de pod între Giurgiu și Ruse

Cât costă și unde se plătește taxa de pod între Giurgiu și Ruse

GALERIE FOTO (2) giurgiu -ruse

Podul Giurgiu – Ruse care leagă România de Bulgaria este cel important pod peste Dunăre, deoarece pe aici tranzitează transportatorii de mărfuri, dar și românii care aleg Grecia ca destinație de vacanță.

I se mai spune Podul Prieteniei, fiind inaugurat la 20 iunie 1954. Podul are o lungime de aproape trei kilometri, iar construcţia lui a durat doi ani şi trei luni. Acesta este amplasat la 1 km aval de Giurgiu şi la 4 km aval de Russe.

Podul Giurgiu – Ruse este unul dintre cele două poduri peste Dunăre, alături de Podul Calafat-Vidin, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria, restul traficului fiind preluat de bacuri.

Cât costă taxa de pod Giurgiu – Ruse

Pentru a tranzita podul Giurgiu – Ruse, șoferii trebuie să achite o taxă de pod, care variază în funcție de tipul de vehicul pe care îl conduc. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că aceste tarife sunt exprimate în euro și sunt actualizate anual în funcție de cursul monedei euro.

La trecerea podului, se aplică următoarele taxe:

  • Până la 8 + 1 locuri –- 2 euro – 13 lei – 4 leva
  • Până la 3,5 tone –- 6 euro – 28 lei – 12 leva
  • Camioane de la 7,5 tone; vehicule, între 9 și 23 de locuri ––- 12 euro – 53 lei – 23 leva
  • Camioane de până la 12 t –– 18 euro – 79 lei-  35 leva
  • Camioanele de peste 12 tone cu până la trei osii; mijloace de transport cu mai mult de 23 locuri –- 25 euro – 110 lei –  49 leva
  • Camioanele de peste 12 tone, cu 4 sau mai multe osii ––37 euro – 163 lei – 72 leva

Sunt disponibile abonamente de 20 de ieșiri, valabile până la sfârșitul anului calendaristic, cu câte 20 de treceri, aplicând o reducere de 10–20% în funcție de categoria de vehicule, transmite CNAIR. De asemenea, doar pentru categoria autoturismelor, există abonamente lunare pentru riverani, cu 31 de treceri, în valoare de 36 de lei (8 euro). Traversarea pe bicicletă este gratuită.

Gratis de Ziua Podului

Anual, data de 20 iunie este considerată „Ziua Podului”, explică CNAIR. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță în fiecare an șoferii că cei care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse, în această zi, nu plătesc nicio taxă.

Unde se plătește taxa de pod Giurgiu – Ruse

Taxa de pod Giurgiu – Ruse se poate plăti la punctele de trecere, în lei. În Bulgaria plata taxei de pod se poate face doar în Euro (fără monede), în Leva sau cu Card bancar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: