Redactia.ro
Home » Știri » Localitate din Giurgiu, în carantină. A fost descoperit un focar de infecție

Localitate din Giurgiu, în carantină. A fost descoperit un focar de infecție

Carantină în Giurgiu

O localitate din județul Giurgiu este prima care va intra în carantină, după ce s-a adoptat legea carantinei și a izolării. Este vorba despre satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, acolo unde a fost descoperit un focar de infecție cu coronavirus.

Prima localitate din România care intră în carantină zonală

După ce a fost descoperit un focar de infecție cu noul coronavirus, o localitate din județul Giurgiu va intra în carantină zonală. Aici au fost descoperite 32 de cazuri de bolnavi care au contractat virusul.

Oamenii ar fi luat virusul după ce au participat la un eveniment privat la malul mării, iar acum autoritățile urmează să testeze pentru coronavirus și persoanele care au intrat în contact cu persoanele deja confirmate. Este vorba despre încă 60 de oameni ce trebuie testate.

Zona va fi păzită de polițiști și de jandarmi, iar libertatea de mișcare va fi limitată la maximum.

Mai multe localități din Argeș, pasibile de a intra în carantină

De altfel, acesta nu este singurul județ care are localități ce pot intra în carantină. În aceeași sittuație este și Ageș, unde sunt trei zone cu multe cazuri de infectare. Au fost descoperite mai multe cazuri de infectare la centrele de asistență socială.

„Este vorba de trei localități – Buzoiești, Vulturești și Ciomăgești. În două dintre ele avem două centre de asistență socială unde din păcate în ultima perioadă au izbucnit cazuri pozitive, în condițiile în care pe perioada stării de urgență personalul a fost izolat acolo două săptămâni.

Se testa și la intrare și la ieșire și nu avut niciun caz. Problema a apărut acum în această transmitere comunitară accentuată, când probabil că în timpul liber personalul medical s-a infectat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

Prefectul județului Argeș a dat mai multe detalii despre situația localitățile ce sunt pasibile de a intra în carantină.

„În Buzoiești și Vulturești, având aceste centre, cazurile sunt localizate doar acolo. În cealaltă localitate avem 5 persoane pozitive, numai că populația din acea localitate este destul de mică. În acest moment suntem în momentul în care analizăm această situație la nivelul județului, iar mâine avem un comitet pentru situații de urgență în care vom discuta despre aceste localități pentru a vedea dacă se impun restricții suplimentare în această perioadă”, a mai spus prefectul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: