Redactia.ro
Home » Știri » Localitățile din România care pot intra în carantină. Ludovic Orban a spus ce județe sunt vizate

Localitățile din România care pot intra în carantină. Ludovic Orban a spus ce județe sunt vizate

Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit pentru prima dată despre localitățile care sunt pasibile să intre în carantină. Este vorba despre localități unde s-au înregistrat focare de infecție.

Ce localități din România pot intra în carantină

Premierul României a vorbit despre carantinarea zonală și despre localitățile din țara noastră în care este posibil să fie luată această măsură.

Este vorba despre județele Argeș și Brașov, în care există trei localități cu focare de infecție de coronavirus. Totuși, premierul nu a spus ce orașe din aceste zone sunt vizate, dar el a atras atenția că sunt anumite zone în care riscul răspândirii coronavirusului este extrem de mare și nu poate fi controlat folosind măsurile de protecție deja cunoscute.

„Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a explicat Ludovic Orban.

În ce condiții intră o localitate în carantină

Ludovic Orban a vorbit și despre condițiile în care un oraș sau o zonă din România poate intra în carantină. Este vorba despre un număr de cazuri mai mare de trei la mia de locuitori.

„Dacă într-o localitate – de exemplu, un sat sau un cartier sau o localitate, o comună sau un oraş – există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depăşeşte numărul de cazuri de minimum trei cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală şi se pot dispune măsuri restrictive pentru zona care este carantinată, ţinând cont, în mod evident, de cauza principală care a dus la răspândirea virusului pentru a contracara, practic, prin măsurile restrictive, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului”, a spus Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: