Redactia.ro
Home » Știri » Focare de infecție în Cluj și Galați. Medici și polițiști infectați cu coronavirus

Focare de infecție în Cluj și Galați. Medici și polițiști infectați cu coronavirus

Doua focare de infectie cu coronavirus

Noi focare de infecții de COVID-19 au fost descoperite în Inspectoratul de Poliție Județeană Cluj și la Spitalul Județean Galați.

14 polițisti din Cluj au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și 78 de cadre medicale din Galați au fost confirmate cu COVID-19.

Focar de infecție la IPJ Cluj. 14 polițiști au coronavirus

Un nou focar de infecție a fost depistat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Mai exact, 14 polițiști au fost testați pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, în cadrul Direcției de Sănătate Publică are loc o anchetă epidemiologică.

În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul poliţiştilor. Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecţie sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spaţiilor de lucru, în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului COVID-19″, se arată în comunicatul transmis de IPJ Cluj.

Focar de infecție la Spitalul Județean Galați

78 de cadre medicale din 11 secții ale Spitalului Județean Galați au fost diagnosticate cu coronavirus. Cu toate acestea, spitalul a anunțat că își anunță activitatea.

Spitalul Județean Galați este considerat cea mai mare unitate medicală din județ. Conform Digi24, cea mai afectată zonă este secția de Medicină Internă II, cu 28 de cazuri și Cardiologie, cu 24 de cazuri de COVID-19.

Confor autorităților, o mare parte dintre cadrele medicale infectate nu prezintă simptomele specifice coroanvirusului.

O echipă de patru epidemiologi de la Constanța au ajuns la Galați pentru a verifica care este situația și cât de bine pregătit este spitalul pentru a gestiona această situație.

În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe”, a precizat prefectul județului Galați.

Prefectul le-a cerut sprijin autorităților centrale, având în vedere că Galați se află printre județele cu cele mai multe cazuri de COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: