Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecție în Dâmbovița, la un centru pentru persoanele cu dizabilități. 106 persoane, testate pozitiv

Focar de infecție în Dâmbovița, la un centru pentru persoanele cu dizabilități. 106 persoane, testate pozitiv

Focar de infecție Dâmbovița

Focar de infecție cu coronavirus în Dâmbovița. Încă 55 de persoane de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare din Ţuicani au fost confirmate cu noul coronavirus. Astfel, în total, sunt 106 cazuri de infectare cu COVID-19.

Focar de infecție în Dâmbovița, la un centru pentru persoanele cu dizabilități

Direcția de Sănătate Publică din acest județ a fost cea care a anunțat numărul mare de noi infectări. Joi aceștia au transmis că încă 55 de cazuri de infectare au fost confirmate.

Dintre cele 106 cazuri confirmate, 14 sunt persoane care lucrau la centrul respectiv, iar restul de 92 sunt persoane ce aveau nevoie de asistență medicală, pacienți ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare din Ţuicani.

Drept consecință, accesul vizitatorilor a fost interzis, iar angajații nu mai pot folosi aceleași spații comune.

De asemenea, angajații trebuie să poarte echipamentul de protecție pe tot parcursul orelor de program.

Un nou focar de infecție în România

„Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specialişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la Centru pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital”

Autoritățile fac un apel la cetățenii infectați pentru a nu refuza internarea și să să se gândească la binele comun.

„Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi. Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută)”, avertizează DSP.

Legea carantinării a fost adoptată în țara noastră, iar de acum este reglementat acest domeniu al carantinei și izolării, prin care autoritățile pot lua măsurile ce se impun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: