Redactia.ro
Home » Coronavirus » Un spital important din România, aproape de colaps din cauza COVID-19. 52 de medici, infectați

Un spital important din România, aproape de colaps din cauza COVID-19. 52 de medici, infectați

spitalul din galati

Criza de la Spitalul Județean din Galați continuă, după ce alte cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Este vorba de peste 50 de cadre medicale, iar în aceste condiții nu se mai face nicio internare, iar mulți dintre pacienți au fost externați.

Spital din România, aproape blocat de cazurile de coronavirus

Alte cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați sunt infectate cu coronavirus. Este vorba, mai exact, despre 54 de angajați ai unității medicale, care au fost confirmați pozitiv pentru COVID-19. În consecință, în spital nu se mai face nicio internare, iar toți pacienții care au avut teste negative de coornavirus au fost externați.

Cadrele medicale infectate sunt patru medici și 48 de persoane care făceau parte din personalul medical sau auxiliar. Cele mai afectate secții au fost cea de Cardiologie și medicină internă.

În ceea ce privește pacienții care erau deja internați acolo, ei au fost transferați în alte zone ale unității medicale. Cei care aveau o stare bună au fost lăsați să meargă acasă.

Patru secții ale spitalului au fost închise pentru dezinfecție. Acum, în Spitalul Județean din Galați mai sunt încă internați 391 de pacienți.

Ce a transmis conducerea Spitalului din Galați

Pentru a-i avertiza pe români cu privire la situația cu care se confruntă medicii din Galați, conducerea a transmis un mesaj pentru cei care au urgeențe medicale și i-au avertizat că situația este foarte dificilă.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.

În urmă cu o zi, alte zece cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați au fost confirmate cu noul coronavirus. În Galați mai există trei focare de infecție: la combinatul siderurgic, la șantierul naval și în localitatea Toflea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: