Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un sejur de Rusalii într-unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Maramureș. Destinația de top care i-a cucerit pe străini

Cât costă un sejur de Rusalii într-unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Maramureș. Destinația de top care i-a cucerit pe străini

Cât costă un sejur de Rusalii în Maramureș. Sursă foto: anitabeyondthesea.com

Maramureșul este unul dintre cele mai pitorești și autentice locuri din România, atrăgând turiști din toate colțurile lumii. Deși mulți români preferă să-și petreacă vacanțele pe litoral, Maramureșul oferă o alternativă fermecătoare, cu peisaje de vis, tradiții bine păstrate și ospitalitatea localnicilor. Satul Breb, în special, este una dintre destinațiile de top care a reușit să cucerească inimile turiștilor străini.

De Rusalii, mulți români aleg să se răcorească pe litoral, ceea ce face ca multe locuri de cazare din Maramureș să rămână neocupate. Cu toate acestea, pentru cei care aleg să exploreze frumusețile ținutului, Maramureșul oferă prețuri accesibile și o experiență unică.

Cât costă un sejur de Rusalii în Maramureș

În satul Breb, un sejur de Rusalii costă aproximativ 350 de lei pe noapte per cameră, în regim de demipensiune. Această ofertă include cazare și mic dejun, iar turiștii pot opta pentru diverse activități tradiționale contra cost.

În timp ce românii sunt atrași de plajele însorite, străinii sunt fascinați de autenticitatea și frumusețea satului Breb. Ulițele pietruite, casele tradiționale și ospitalitatea localnicilor creează o atmosferă de poveste. Rob și Elise, doi turiști din Olanda, se numără printre cei care au descoperit farmecul acestui loc. „E foarte frumos şi, în special, toţi oamenii sunt foarte prietenoşi. Te simţi binevenit,” a mărturisit Elise, impresionată de prima sa vizită în Maramureș.

Pe lângă cazarea confortabilă, turiștii pot experimenta activități tradiționale care reflectă cultura și obiceiurile locului. Plimbările cu trăsura trasă de cai, serile cu ceterași și degustările de mâncăruri locale sunt doar câteva dintre experiențele care îi așteaptă pe vizitatori. Aceste activități, oferite contra cost, completează sejurul și îl transformă într-o adevărată incursiune în viața satului maramureșean.

Deși în perioada Rusaliilor locurile de cazare pot fi mai puțin solicitate, proprietarii de pensiuni nu se îngrijorează. Ileana Bozai, administrator al unei pensiuni din Breb, explică: „Nu ne facem griji pentru că ne mai odihnim ca să avem putere pentru lunile iulie şi august când avem foarte mulți turiști” conform Observatornews.ro.

Perioada verii aduce un aflux mare de vizitatori, compensând astfel pentru lunile mai liniștite. Maramureșul nu este doar o destinație de vară. Peisajele spectaculoase și tradițiile bine păstrate fac din această regiune un loc de vizitat în orice anotimp.

Maramureșul, destinație de neuitat pentru cei care doresc să exploreze frumusețea și autenticitatea României

În timp ce prețurile de pe litoral pot fi destul de ridicate în perioada Rusaliilor, Maramureșul oferă o alternativă mai accesibilă fără a compromite calitatea experienței. La 350 de lei pe noapte, turiștii beneficiază de o cazare confortabilă și de o serie de activități tradiționale care îmbogățesc sejurul. În plus, costurile pentru activități suplimentare, cum ar fi plimbările cu trăsura sau serile cu ceterași, sunt rezonabile și adaugă un plus de autenticitate vacanței.

Un alt avantaj al petrecerii vacanței în Maramureș este oportunitatea de a explora un peisaj natural nealterat și de a învăța despre tradițiile locale. De la bisericile de lemn incluse în Patrimoniul UNESCO până la festivalurile locale și meșteșugurile tradiționale, Maramureșul oferă o experiență culturală profundă și autentică.

Pentru cei care doresc să evite aglomerația litoralului și să se bucure de liniștea și frumusețea Maramureșului, se recomandă planificarea vacanței din timp. În ciuda locurilor neocupate în perioada Rusaliilor, lunile de vară pot aduce un număr mare de turiști, ceea ce poate face dificilă găsirea cazării dorite fără o rezervare prealabilă.

 Cu prețuri accesibile, o gamă variată de activități tradiționale și peisaje spectaculoase, această regiune oferă o alternativă excelentă la vacanțele pe litoral. Indiferent dacă sunteți localnic sau turist străin, Maramureșul promite o experiență culturală și naturală de neuitat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: