Redactia.ro
Home » Știri » Cât de mult depinde salariul tău de o diplomă universitară. Câți bani iei fără facultate

Cât de mult depinde salariul tău de o diplomă universitară. Câți bani iei fără facultate

Toți tinerii și nu numai își doresc să urmeze o facultate. Ei se gândesc că astfel vor putea să se angajeze mai ușor, dar și să găsească un job mai bine plătit. Totuși, cât de mult depinde salariul tău de o diplomă universitară?

Cum să ai un salariu mai bun. Ce studii trebuie să urmezi

Diferiți factori, inclusiv experiența și locația, pot influența salariul, dar educația poate fi cel mai important factor. În general, cu cât nivelul de învățare este mai ridicat, cu atât mai mare este salariul pe care vă puteți aștepta să îl câștigați. Înțelegerea gradului de influență pe care o are o diplomă academică asupra potențialului dvs. de câștig vă poate ajuta să vă planificați cariera. În acest articol, definim ce este o diplomă academică, analizăm diferitele niveluri de educație pe care le puteți urma și modul în care fiecare dintre ele vă influențează potențialul de câștig și examinăm câteva alte calificări care vă pot ajuta să câștigați mai mult.
Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, finalizarea unor niveluri mai înalte de educație duce, de obicei, la câștiguri anuale mai mari din profesia dumneavoastră. În cele ce urmează sunt descrise nivelurile de educație și statisticile care arată cât de mult vă puteți aștepta să câștigați la fiecare dintre acestea:

Mai puțin de o diplomă de liceu

Acest nivel se adresează persoanelor care nu au obținut încă o diplomă academică. O persoană cu mai puțin de o diplomă de bacalaureat nu a îndeplinit cerințele pentru a termina liceul. Este posibil ca acestea să fie în prezent înscrise la liceu sau să fi abandonat școala.
BLS raportează că persoanele cu mai puțin de o diplomă de liceu au cel mai mic potențial de câștig. Aceștia au venituri medii de 30.784 de dolari pe an. În comparație cu persoanele cu un nivel mai ridicat de educație, acestea au, de asemenea, un risc mai mare de șomaj, cu o rată medie de 5,4%.

Diplomă de liceu sau echivalent

O diplomă de liceu este o calificare acordată pentru finalizarea cu succes a studiilor liceale. Aceasta semnifică faptul că titularul a îndeplinit toate cerințele statului de care aparține pentru absolvire, ceea ce presupune, de obicei, note de trecere la materii de bază precum engleza, științele, matematica și istoria. Alternativ, este posibil ca aceștia să nu fi terminat liceul, dar să fi trecut cu succes examenul de echivalare a liceului sau GED, ceea ce le conferă echivalentul unei diplome de liceu.
Obținerea unei diplome de liceu sau a unei calificări echivalente are potențialul de a crește veniturile anuale cu puțin peste 25%. Venitul mediu anual pentru persoanele aflate la acest nivel este de 38.792 de dolari. Rata șomajului se îmbunătățește, de asemenea, la 3,7%.

Facultate

Acest nivel descrie o persoană care a urmat o facultate, a avut câteva cursuri, dar nu a obținut încă o diplomă. Adesea sunt studenți sau au fost nevoiți să își suspende studiile universitare. Acest nivel nu face distincție între colegiile de doi ani și cele de patru ani. Deși aceste persoane nu au obținut o diplomă de colegiu, ele înregistrează, de asemenea, o creștere a câștigurilor medii. Venitul lor mediu anual se ridică la 43.316 dolari pe an. Procentul de creștere în comparație cu deținătorii de diplome de liceu este de aproximativ 11%. Există o îmbunătățire minoră și în ceea ce privește rata șomajului, la 3,3%.

Diplomă de asociat

O diplomă de asociat este o calificare la nivel de colegiu acordată la finalizarea cu succes a unui program de diplomă de asociat. Aceste programe durează de obicei doi ani sau mai puțin. Există patru tipuri de diplome asociate:
-Asociat în arte
-Asociat în științe
-Asociat în arte aplicate
-Asociat în științe aplicate
Lucrările de curs includ, de obicei, materiale introductive despre o disciplină academică. În multe cazuri, o educație de nivel asociat servește drept bază pentru studiile de nivel licență. Cu toate acestea, un Associate of Applied Arts sau Applied Science este similar cu o diplomă profesională, certificând faptul că deținătorul are cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra într-o meserie.
Dacă finalizați un program de studii cu diplomă de asociat, statisticile arată că vă puteți aștepta să câștigați puțin mai mult decât cei care au absolvit doar câteva cursuri de colegiu. Deținătorii unei diplome de asociat câștigă un venit mediu anual de 46.124 de dolari pe an. În comparație cu persoanele cu mai puțin de o diplomă de liceu, aceasta reprezintă o creștere de aproape 50% a veniturilor. La acest nivel, nivelul șomajului scade la 2,7%.

Te poți angaja mai ușor dacă ai studii superioare

Un studiu OCDE arată că angajații cu studii superioare au o rată de angajare mai ridicată.
Progresul tehnologic a schimbat, de asemenea, situația lucrătorilor din producție, comerț cu amănuntul și logistică. Procesul de modernizare și automatizare va schimba, probabil, și piața muncii, unde procesele devin din ce în ce mai eficiente, iar munca manuală este în mare parte înlocuită de roboți. Pe termen lung, absolvenții vor reprezenta o valoare mai ridicată pe piața forței de muncă. Conștientizarea acestui aspect conduce la o creștere a școlarizării generației următoare și, prin urmare, la o îmbunătățire a standardelor de trai, precum sănătatea, productivitatea și bunăstarea.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: