Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât de mult te costă, de fapt, să locuiești în Belgia? Cât de scumpă e viața acolo?

Cât de mult te costă, de fapt, să locuiești în Belgia? Cât de scumpă e viața acolo?

Cât de mult te costă, de fapt, să locuiești în Belgia

Belgia este una dintre cele mai mici țări din Europa, însă, aceasta are un rol foarte important pe scena politică și stilul de viață de aici este unul foarte bogat, calitatea vieții fiind una foarte ridicată.

Traiul în Belgia. Cât costă să locuiești aici

Unul dintre avantajele pe care le ai atunci când locuiești în Belgia este că are un sistem de sănătate foarte bine pus la punct și educație de top.

Belgia este faimoasă pentru faptul că este casa Parlamentului European și nu dezamăgește nici la capitolul viață culturală. Dar totuși, cât costă de fapt să te bucuri de toate aceste avantaje?

Majoritatea celor care merg în Belgia și decid să se mute acolo preferă să închirieze locuințe și nu să cumpere, având în vedere că prețul ar fi unul exorbitant. Prețurile cele mai mari pentru chirii sunt în Bruxelles, unde un apartament cu un dormitor în centru costă 800 € pe lună și un apartament cu trei dormitoare este cam 1500 € pe lună.

Cât costă chiria în Belgia

Chirie în Belgia. În Bruges pentru trei dormitoare se plătește o chirie de circa 1000 € pe lună și în Antwerp chiria este cam de 1200 € pe lună. Trebuie să ții cont de faptul că majoritatea contractelor de închiriere se fac pe o perioadă de nouă ani. Poate fi mai ieftin să semnezi pe o perioadă mai lungă, însă, nu ești obligat să locuiești acolo nouă ani dacă nu vrei asta. Dacă vrei să cumperi o casă prețul pe metru pătrat este cam 3200 € în Bruxelles.

Cost transport și învățământ

În Belgia, un abonament lunar la mijloacele de transport costă cam 35 și 50 €. Tariful pentru taxi pornește de la patru euro se adaugă încă doi euro pe kilometru. Dacă ai propria ta mașină trebuie să știi că litru de benzină costă cam 1,4 euro.

În Belgia, sistemul de învățământ oferă și posibilitatea a învățământului privat cu lecțiile engleză și prețurile variază de la 6000 € la 30000 pe an.

Pentru facultăți, Belgia este una dintre cele mai accesibile țări din Uniunea Europeană cu ce studenții plătesc aici o taxă de 500 și 600 €. Alocațiile pentru copii sunt de 92 € pentru primul,  de 170 € pentru al doilea și de 254 € pentru următorul.

Cost mâncare în Belgia

În ceea ce privește mâncarea și costul acestea ar trebui să știi că o persoană cheltuiește cam 150 € pe lună pe alimente în Belgia, însă, acest lucru depinde foarte mult de locul în care ales să-ți faci cumpărăturile pentru că trebuie mai întâi să faci o analiza pieței să vezi unde este mai ieftin și unde mai scump.

O masă la un restaurant fără pretenții costă cam 10 € de persoană și la unul de nivel mediu, la o masă cu trei feluri de mâncare pentru două de persoane costă cam 60 €.

Dacă până acum am vorbit de avantaje iată că există și niște dezavantaje acestea fiind reprezentate în mare parte de taxele foarte mari. Cei care câștigă bine trebuie să plătească chiar și jumătate din întregul venit către stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: