Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat președintele Parlamentului European în cazul Alexandrei din Caracal

Cum a reacționat președintele Parlamentului European în cazul Alexandrei din Caracal

alexandra

Președintele Parlamentului European David Sassoli a reacționat în „cazul Alexandrei Măceșanu”, care „a întristat și șocat întreaga Europă”.

Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a fost răpită și ucisă cu brutalitate, în urmă cu aproape două săptămâni. Principalul suspect în acest caz este Gheorghe Dincă, un mecanic auto în vârstă de 66 de ani din Caracal. El este vinovat și pentru dispariția unei alte tinere, Luiza Melencu, de 18 ani, din urmă cu 3 luni.

„Să auzi vocea Alexandrei Măceşanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgenţă, doare şi îngrozeşte nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenţei împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene. În numele Alexandrei şi al tuturor victimelor!”, a scris David Sassoli, pe contul său de Facebook dar și pe Twitter.

Italianul David Sassoli a fost votat în iulie preşedinte al Parlamentului European, mandatul său fiind până în ianuarie 2022, potrivit Mediafax.

Cazul crimelor de la Caracal a atras atenția mai multor publicații internaționale, care au relatat situația din țara noastră. Printre ele se numără: BBC, The New York Times, The Guardian, Euronews, Deutsche Welle sau The Telegraph.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: