Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât de reci pot fi lichidele pe care le consumăm vara. Greșeala pe care o fac mulți

Cât de reci pot fi lichidele pe care le consumăm vara. Greșeala pe care o fac mulți

Specialiștii ne recomandă întotdeauna să consumăm cel puțin doi litri pe zi și este bine să se folosească apa, deoarece aceasta potolește setea.

Însă unele persoane se confruntă cu o problemă importantă pe timpul verii. Unii oameni se întreabă ce să bea vara și la ce temperatură.

Cât de reci pot fi lichidele pe care le consumăm vara

Mulți români își fac probleme pe perioada verii din cauza consumului de apă. Majoritatea nu știu ce să bea și la ce temperatură să consume băuturile.

Potrivit medicilor, pe timpul verii este indicat să nu se consume băuturi sub temperatura de 10 grade Celsius, chiar dacă vremea este foarte caldă.

Medicul primar chirurg, Gabriel Mitulescu susține că majorarea viscozității sângelui cu 2%, semnfică o deshidratare, care declanșează senzația de sete.

Procesul de hidratare este stabilit de o mică porțiune din creier, hipotalamus, care indiferent de temperatură, receptorii de pe suprafața limbii trebuie să aibă condiții normale.

Așadar, specialiștii recomandă ca temperatura apei consumată pe timpul verii să fie între 20 și 27 de grade Celsius.

Alimentele reci desemnează laringele să se deplaseze mai încet decât ar fi normal, în momentul în care sunt înghițite, iar aceasta e un mecanism natural de protecție.

Simturile daca sunt stimulate excesiv, prea rece sau prea cald, se trece de la perceptive efect termic care provoaca durere, cand mananci prea rece vei simti ceva dureros pentru ca e vorba de o hiperstimulare a receptorilor nervosi.”, a spus nutriționistul Șerban Damian.

Vara nu se consumă apă rece. Greșeala pe care o fac mulți

Producătorii de frigidere le recomandă oamenilor să își păstreze pe rafturile interioare de pe ușă, la 7-8 grade Celsius. Odată scoase din aceste lucruri, trebuie lăsate circa 15 minute, la temperatura camerei.

Totodată, se recomandă ca pe timpul căldurii să nu se consume alimente grase sau prăjeli. Specialiștii le recomandă oamenilor să nu consume cereale integrale, deoarece în timpul digestiei, aceste alimente consumă cantități mari de apă din rezerva organismului.

Pe timpul verii este recomandat consumul de ardei iute, deoarece conține capsaicina care produce vasodilatatie la nivel periferic, și se elimină prin porii pielii apa.

Mâncarea picantă și ceaiul călduț sunt folosite de cei care trăiesc în deșert, pentru a putea face față căldurii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: