Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât durează sezonul nunților în România. Până când se organizează ceremonii

Cât durează sezonul nunților în România. Până când se organizează ceremonii

Nunta

Ați decis să vă duceți relația la nivelul următor, căsătoria. Trebuie să știți  care sunt perioadele în care se organizează ceremonii pentru a plănui din timp fiecare detaliu.

Când nu se oficiază cununii religioase

Acestea sunt zilele și perioadele din an în care Biserica Ortodoxă nu oficiază cununii religioase. Trebuie să ți cont de aceste dată când planifici ziua nunții.

În toate zilele de post și în posturile de peste an:

În toate miercurile și vinerile;

După Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paști, până la Duminica Sfântului Apostol Toma (24 februarie – 26 aprilie);

În Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (luni, 15 iunie – duminică, 28 iunie);

În Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 31 iulie-vineri, 14 august);

De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (sâmbătă, 29 august);

În Postul Nașterii Domnului (duminică, 15 noiembrie – joi, 24 decembrie);

În ajunul și în zilele Praznicelor împărătești (1-2 februarie; 27-28 mai; 6-8 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);

De la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)

 

Biserica nu permite săvârșirea cununiilor religioase în zilele de post tocmai pentru ca bucuria nunții să nu fie umbrită de restricțiile postului.

Care este cea mai bună perioadă din an

Anotimpul în  care alegi să oficiezi relația influnețează decorul, atmosfera, chiar și ținuta. Cele mai populare luni pentru nunții sunt iunie, septembrie și octombrie. Mai jos sunt câteva avantaje și dezavantaje ale fiecărui sezon.

 

Nunta de primăvară (martie – aprilie – mai)

Primăvara este sezonul renașterii și poate aduce semnificații multiple zilei. Culorile din natura sunt proaspete, costurile sunt mai mici, dar există și impedimente. Vremea în acest sezon este foarte capricioasă, zilele sunt încă scurte și trebuie ținut cont de Postul Paștelui.

 

Nunta de vară (iunie – iulie – august)

Majoritatea tinerilor optează pentru această perioadă. Zilele sunt lungi, vremea este prietenoasă, iar flexibilitatea locațiilor este mare. Mirii pot alege de la restaurante, până la piscinie sau corturi în inima naturii. Dezavantajele verii sunt în primul rând costurile ridicate, fiind cel mai căutat sezon.  Locațiile trebuie rezervate din timp, la fel și fotograful sau firmele de catering.

 

Nunta de toamnă (septembrie – octombrie – noiembrie)

Un sezon ce are culori de poveste, dar este și cel mai capricios din punct de vedere al vremii. Totuși, zilele încă sunt călduroase, iar seara dacă locația este închisă, nici nu se simte frigul. Costurile sunt mai mici decât vară, dar nu sunt de neglijat, la fel și disponibilitaea locațiilor.

 

Nunta de iarnă (decembrie – ianuarie – februarie)

În acest sezon accentul cade pe decorațiuni și confort. Din punct de vedere financiar, o nuntă iarna este un eveniment flexibil. Prețurile serviciilor sunt într-adevăr mai mici decât în restul anotimpurilor, însă organizarea spațiului interior și complexitatea meniurilor s-ar putea să echilibreze balanța.  Temperaturile scăzute s-ar putea să descurajeze invitații care au de călătorit mult, așa că nu ar fi idee rea deloc să alegi o locație favorabilă tuturor.  Cu toate acestea, pentru cei care își doresc o nuntă intimă și călduroasă, iarna s-ar putea să fie sezonul perfect.

Loading...