Redactia.ro
Home » Știri » Cât i-ar costa pe români să se trateze de covid-19? Lista cheltuielilor

Cât i-ar costa pe români să se trateze de covid-19? Lista cheltuielilor

tratament covid

Pandemia de coronavirus a avut un impact negativ și asupra economiei. Mulți cetățeni au rămas fără loc de muncă sau li s-a scăzut din salariul. Tratamentul pentru coronavirus ar fi imposibil de suportat de mulți români, dacă nu ar fi decontat de stat.

La cât ajunge factura unui pacient cu covid – 19

Costurile pe care un pacient ar trebui să le suporte depind de gravitatea bolii, dacă a stat la terapie intensivă și zilele de internare. Factura poate ajunge chiar și la 16 mii de lei de pacient.

Costurile sunt diferențiate pentru fiecare pacient în parte. Pentru pacienții asimptomatici costurile au fost mici, în jur de 700-800, costurile diferă pentru fiecare. Cifrele aici se mișcă. Pentru pacienții care au avut probleme, care au stat cel mai mult în secțiile de terapie intensivă sau pentru pacienții ale căror teste s-au negativat foarte târziu, costurile ajung și până la 160 de milioane, vorbesc de bani vechi, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului Târgu Cărbunești.

În județul Gorj, Târgu Cărbunești au fost transformate unități medicale în spitale – suport covid. În urma acestei decizii a fost afectată viața atât a medicilor cât și a locuitorilor. Oamenii sunt nevoiți să meargă în alte unități dacă urgența nu este legată de covid.

Care sunt cheltuielile pentru un pacient cu covid – 19

În medie, pentru fiecare bolnav de covid, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești cheltuie 7.500-8.000 de lei. Medicii încep să cedeze, iar bugetul ce trebuie alocat tratamentelor pentru Covid oprește alte investiții.

Pentru un pacient care petrece aproximativ 12 zile în unitatea noastră costurile de spitalizare ar fi undeva la 10.000 de lei, la care se mai adaugă costurile de hrană, analize și medicamentele, acestea sunt undeva pe la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că un total ar fi de 12.000 de lei noi, spune Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Gorj.

Spitalele au fost ajutate de autorități cu fonduri suplimentare

În urma creșterii numărului de cazuri multe spitale au probleme. Printre acestea se află și Spitalul Județean de Urgență din Gorj, care are ocupate 53 din cele 75 de locuri dedicate pacienților bolnavi de covid. Pentru a face față situației spitalul a avut nevoie de fonduri suplimentare.

Până în momentul de față putem vorbi de 1.050.000 de lei, o sumă care reprezintă necesarul asigurării fondurilor pentru toate solicitările venite din partea SJU Târgu Jiu, a declarat Oana Paloș, purtătoare de cuvânt a Consiliului Județean Gorj.

Cum nimeni nu se așepta la acest virus, toate resursele spitalelor s-au cocentrat pe lupta cu acesta. Pentru Spitalul de Urgență Gorj s-au dat din fondul de rezervă bugetară 120.000 lei pentru achiziționarea a cinci containere modulare pentru triajul pacienților. Tot din fondul de rezervă a fost alocată suma de 500.000 lei pentru materiale și echipamente de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: