Redactia.ro
Home » Coronavirus » Vești bune din China. Vaccinul Covid-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului

Vești bune din China. Vaccinul Covid-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului

Vaccin covid

Vaccinul pentru coronavirus este cea mai mare provocare a momentului la nivel mondial. Oamenii de știință încearcă să găsească un leac pentru pandemia care a afectat viețile a milioane de oameni. O companie din China susține că este foarte aproape de succes.

Vaccinul Covid-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului

Vaccinul care ar putea preveni infecția cu coronavirus ar putea fi gata mai devreme decât se credea. O companie chineză susține că rezultatele pe care le-au avut primele cercetări sunt promițătoare, iar un vaccin pentru a preveni infecția cu coronavirus ar putea fi gata până la finalul acestui an.

Este vorba despre compania SinoPharm, al cărei director susține că ultimele faze de testare clinică se vor face în următoarele trei luni.

„SinoPharm a primit aprobarea ca până la finalul lui Iunie să înceapă faza internațională de studii clinice și vaccinul ar putea fi pe piață la finalul acestui an”, a declarat directorul companiei, Liu Jingzhen. Acesta a adăugat că mai sunt trei luni de teste clinice.

„Până în acest moment, totul merge bine. Descoperirea acestui vaccin conduce lumea în cercetare și dezvoltare, studii clinice, instalații de fabricație și eficacitatea, siguranța și accesibilitatea vaccinurilor”, a mai spus directorul companiei respective.

OMS spune că vaccinul poate fi gata la începutul lui 2021

La rândul lui, un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, a spus că cercetătorii fac progrese în ceea ce privește vaccinul pentru coronavirus și a dat ca dată estimativă începutul lui 2021.

”Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan.

Inclusiv autoritățile europene de reglementare a medicamentelor au explicat că în acest an ar putea face primele aprobări pentru vaccinul anti-COVID.

„Ne pregătim de această posibilitate; noi, autorităţile de reglementare, trebuie să fim pregătite” a declarat Marco Cavaleri, directorul Departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului.

„Va trebui să vedem dacă aceste date vor fi suficiente pentru a permite orice fel de aprobare până la sfârşitul anului 2020” a precizat Cavaleri, într-un interviu.

Pandemia de coronavirus a provocat o criză sanitară pe tot mapamondul, cazurile de infectare cu acest nou virus fiind descoperite peste tot în lume. În acest moment, cel mai afectat stat al lumii sunt Statele Unite ale Americii, unde sunt descoperite zilnic zeci de mii de persoane depistate pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: