Redactia.ro
Home » Știri » OMS îngrijorată de creșterea cazurilor COVID-19 în Balcani și sudul Europei. România într-o stare tot mai critică

OMS îngrijorată de creșterea cazurilor COVID-19 în Balcani și sudul Europei. România într-o stare tot mai critică

OMS îngrijorată de creșterea cazurilor COVID-19 în Balcani și sudul Europei. România într-o stare tot mai critică

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că focarele din sudul Europei și în regiunea Balcanilor sunt din ce în ce mai îngrijorătoare și că e nevoie de o vigilență sporită pentru a diminua efectele dezastruoase ale coronavirusului.

Oamenii confundă relaxarea măsurilor de siguranță cu dispariția pericolului. Virusul rămâne inamicul nostru de care trebuie să ne ferim cu multă atenție asta dacă nu ne dorim să suferim pe paturile spitalelor la terapie intensivă.

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată pentru Europa

Myke Ryan, șeful programului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat: „Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendințe îngrijorătoare în sudul Europei și în Balcani. Așadar, continentul European nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilență sporită” , a sugerat el.

De asemenea acesta a mai declarat că America rămâne în continuare statul cel mai afectat de pandemia de coronavirus, chiar dacă numărul de cazuri cresc alarmant și în alte state.

„Evident, continentul american constitue epicentrul pandemie, însă răspândirea virusului începe să se accelereze în Africa” a ținut să menționeze directorul executiv al OMS.

România este tot mai afectată de COVID-19

În România situația devine din ce în ce mai alarmantă, numărul cazurilor confirmate crescând până la 1.030 în ultimele 24 de ore, un nou record din 24.877 de teste efectuate și 27 de decese.

Până în prezent de la primul caz confirmat, țara noastră a ajuns la un număr total de 40.163 persoane diagnosticate dintre care 2.101 persoane decedate iar testele efectuate sunt în număr de 1.009.273 .

Premierul României spunea că ne confruntăm cu o creștere mai mult decât îngrijorătoare, dacă la 1 iunie se depista cel puțin un caz  în 350 de localități, astăzi avem cel puțin un caz în 954 de localități.

Bilanțul mondial al pandemiei a crescut la 616.000 de morți din cauza COVID-19 și la 15 milioane de oameni confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: