Redactia.ro
Home » Știri » Aproape 160 de medici de la Spitalul din Galați sunt infectați cu coronavirus

Aproape 160 de medici de la Spitalul din Galați sunt infectați cu coronavirus

Galați

Focarul de infecție cu coronavirus de la Spitalul Județean din Galați este în creștere. Marți au fost confirmate aproape 160 de cazuri de infectare. În ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 12 cazuri noi de infectare.

157 de oameni de la Spitalul Județean Galați, infectați cu coronavirus

Numărul persoanelor care sunt infectate cu coronavirus de la Spitalul Sfântul Andrei din Galați a ajuns, marți, la numărul de 157 de cazuri noi.

În ultimele 24 de ore, testele făcute pentru infecția cu coronavirus au ajuns să confirme încă 12 cazuri de pacienți care au contractat virusul.

Aproape toate persoanele care au fost confirmate cu coronavirus nu au niciun fel de simptome. Este vorba despre mai mult cadre medicale care s-au infectat cu COVID-19.

Chiar dacă sunt aproape 160 de persoane care au contractat virusul, directorii unității spitalicești dau asigurări că buna funcționare a spitalului nu a fost compromisă.

Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul din Galați

„Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final. Am solicitat Inspecţia Sanitară de Stat şi epidemiologi din Constanţa. Va veni şi inspecţia sanitară de la minister, precum şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital.

Urmează o evaluare la fiecare secţie, vom face dezinfecţii şi vom transfera pacienţii. Au venit epidemiologi de la Constanţa deoarece în Galaţi există doar un medic epidemiolog care mai are trei contracte de colaborare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în timpul vizitei la Galaţi.

În fiecare zi se fac aproximativ 300 de teste pentru coronavirus în cadrul Spitalul Sfântul Andrei din Galați, unde lucrează circa 2.200 de angajați.

Tot în Galați mai există un focar de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre Șantierul Naval Damen. Acolo, au fost testați pozitiv 95 de angajați, dintre care unul și-a pierdut viața.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: