Redactia.ro
Home » Știri » Cât ne va costa un litru de ulei din toamnă. Prețul este colosal

Cât ne va costa un litru de ulei din toamnă. Prețul este colosal

Începând din toamnă, prețurile cresc din nou, iar unul dintre alimentele vizate este uleiul. Iată ce preț va avea pe rafturile din supermaket!

Cât o să coste un litru de ulei din toamnă, în supermarket

Specialiștii în domeniu anunță că producția de floarea soarelui este una record în această vară, dar cu toate acestea, prețurile la ulei nu scad, ci din contră vor crește semnificativ din toamnă. Veștile acestora vor aduce panică în rândul oamenilor care se vor grăbi din nou să achiziționeze ulei din timp.

Specialiștii mai explică că înainte de război o sticlă de ulei costa în jur de 6 lei, iar acum aproximativ 12 lei, iar din toamnă sumele vor fi considerabil mai mari, deoarece „prețurile la gaze, motorină, tratamentele pentru floarea soarelui, s-au scumpit, fiind multe costuri de producție care trebuie să fie manifestate prin prețul de la raft”, potrivit „spynews.ro”.

Fermierii susțin că „prețurile foarte mari la ulei se vor resimți din septembrie, după noua recoltă de floarea soarelui. Motorina s-a dublat, produsele de protecție a plantelor au o creștere de cel puțin 200%, îngrășămintele s-au scumpit cu 500%, iar estimările pentru vânzarea semințelor de floarea soarelui sunt de 700 de dolari pe tonă, față de 330-340 dolari, cât a fost anul trecut. Dacă se adaugă și costurile procesării, se ajunge la transformarea uleiului de floarea soarelui într-un produs de lux, potrivit „stiritvr.ro”, realtează „antena 3”. 

Țara noastră, pe primul loc la producția de floarea soarelui

România este pe locul unu în producția de floarea soarelui, din toată Europa, însă asta nu ne va genera costuri reduse la achiziționarea uleiului din cauza izbucnirii războiul dintre Rusia și Ucraina, deoarece toate prețurile de procesare, plantare, dar și vânzare au atins sume exagerate.

„România nu are potențial, pentru că, dacă ea produce floarea-soarelui în cantitate enormă și suntem pe primul loc în Europa, nu înseamnă că noi mâncăm semințe de floarea-soarelui. Noi trebuie să prelucrăm. Or, nu prelucrăm”, a declarat Mircea Coşea pentru „bugetul.ro”, realtează aceeași sursă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: