Nu de puține ori se poate întâmpla să cumpărăm de la supermarket mai multă mâncare decât putem să consumăm într-un timp scurt. Așadar, este important să știm în ce condiții poate fi păstrată aceasta pentru a ne pune sănătatea în pericol. Iată, spre exemplu, cât timp poate fi ținut puiul în frigider astfel încât acesta să-și păstreze proprietățile nutritive și să fie potrivit pentru consum.
Cât timp poți ține carnea de pui în frigider
Puiul este un aliment bogat în proteine slabe și poate fi consumat ca atare, dar și folosit în diferite salate sau tipuri de mâncare. Desigur, gustul său este strict legat și de prospețimea acestuia.
Odată ce puiul este pus la frigider va trebui să-l gătiți în aproximativ două zile, conform specialiștilor în domeniul sănătății. Desigur, el va fi menținut în condiții propice consumului dacă decideți să-l introduceți în congelator. Atenție, însă! Nu este recomandat să-l consumați dacă a fost congelat pe o perioadă mai mare de trei luni.
Cum recunoști carnea de pui proaspătă? Cele trei indicii de care trebuie să ții cont atunci când mergi la cumpărături
Culoare, miros, textură, cei trei factori pe care trebuie să-i iei în calcul
Carnea de pui este proaspătă și poate fi consumată dacă are o culoare roz-deschis, pală sau chiar galbenă, cu grăsime albă strălucitoare. Dacă ea capătă o nuanță cenușie sau verde, iar grăsimea este închisă la culoare atunci acesta este un semn clar că ea nu mai este potrivită consumului.
Carnea proaspătă nu are niciun miros deranjant, în timp ce cea alterată emană un miros neplăcut. Și textura cărnii ne poate oferi indicii clare despre prospețime.
Dacă bucata de pui este umedă la atingere și puțin alunecoasă atunci ea este proaspătă. Pe de altă parte, dacă este lipicioasă și moale atunci ar fi mai bine să o aruncați pentru a nu vă pune sănătatea în pericol. Așadar: culoarea, mirosul și textura sunt cele trei elemente de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați carne de pui.