Ouăle sunt alimente naturale, hrănitoare, bogate în vitamină şi proteină. Cele care provin de la găinile de ţară sunt cele mai sănătoase.
Totuşi, trebuie păstrat în vedere că ouăle sunt bune doar o anumită perioadă de timp. Ele expiră, se strică, apoi devin periculoase pentru sănătate.
Ouăle, maxim 20 de zile în frigider
Cei mai buni specialişti în nutriţie spun că ouăle de țară pot fi ținute în frigider maxim 20 de zile și nicidecum mai mult de atât. Aceste produse au şi o temperatură ideală, de 4 grade Celsius. Este importantă şi umiditatea.
Nu spăla niciodată ouăle de ţară: s-ar putea să le contaminezi! Apoi riști să te confrunți cu probleme grave de sănătate Un alt aspect important este prospețimea.
Ouăle nu trebuie să aibă contact direct cu soarele. Vitaminele din ou nu vor fi niciodată distruse atunci când ouăle sun păstrate la frigider.
Dacă obișnuiești să fierbi ouăle timp de 20 de minute, la o temperatură de 90-100 de grade, vitaminele de asemenea nu vor fi modificate.
Ce reprezintă cifrele 0-3 de pe ouă?
- cifra 3 reprezintă ouăle provenite de la găini crescute în baterii îmbunătățite
- cifra 1 este cea pentru ouăle crescute în aer liber
- cifra 2 pentru ouăle provenite de la găini crescute în hale
- cifra 0 de la găinile crescute în sistem ecologic.
Ouăle sunt o sursă ieftină și bogată de proteine, deci nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Dacă îți place un ou bine prăjit, este important să folosești o cantitate potrivită de ulei.
Pentru ouă crocante pe exterior, este necesar să pui ceva mai mult ulei în tigaie, ne sfătuiesc cei mai buni bucătari.