Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât trăiește, de fapt, un țânțar. Speranța de viață diferă între femele și masculi

Cât trăiește, de fapt, un țânțar. Speranța de viață diferă între femele și masculi

Țânțari

Atunci când vine vara, una dintre părțile ei proaste este faptul că apar insectele. Unele dintre cele mai enervante sunt muștele și țânțarii. Nimic nu poate fi mai supărător decât momentul în care te relaxezi alături de prieteni, iar voia bună este stricată de aceste insecte. Dar sigur nu știi prea multe despre țânțari. Iată câteva lucruri interesante.

Cât trăiește un țânțar. Sigur nu știai

Pe lângă faptul că sunt sâcâitori, țânțarii pot fi și o amenințare pentru sănătatea publică, pentru că sunt purtători ai multor virusuri.

Printre acestea, se află virusul West Nile și virusul encefalitei Saint Louis.

„La nivel mondial, există peste 3.000 de specii de ţânţari, însă doar câteva sute sunt importante din punct de vedere medical”, a explicat entomologul Janet McAllister.

Studiile arată că aceste insecte insistente pot fi alungate cu diferite mirosuri, cum ar fi cele mentolate, cele fructate sau cele de ciocolată. Astfel, dacă avem aceste mirosuri în preajmă, ne putem feri să fim următoarea victimă.

Femelele țânțar sunt cele care ne sâcâie

De altfel, cele mai atacă sunt doar femelele, pentru că au nevoie de hrană cu proteine care să le ajute să depună ouăle, din care vor ieși alți țânțari. Masculii se hrănesc doar cu nectarul florilor.

Când s-a hrănit destul cu sângele victimelor sale, deopotrivă animale și oameni, femela merge să își depună ouăle, aceasta fiind metoda lor de înmulțire. Astfel, femela se duce în apropierea unei ape, unde depunde ouăle într-o pontă de la suprafața acesteia.

Sunt unii țânțarii trăiesc doar șapte zile și femelele au la dispoziție doar atât pentru a-și depune ouăle. Totuși, durata de viață a țânțarilor poate ajunge până la zece zile, dar nu mai mult.

Un lucru deosebit de interesant este acela că durata de viață a femelelor și a masculilor este diferită. Astfel, dacă țânțarii de sex feminin trăiesc cel mult zece zile, masculii pot trăi între 42 și 56 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: