Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătești pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

Cât trebuie să plătești pentru impozitul auto al mașinilor hibrid și electrice

Mașinile electrice

Mașinile hibrid și cele electrice sunt din ce în ce mai populare, așa că orice informație despre acestea este de mare interes pentru români. Iată cât costă, de fapt, să plătești impozitul pentru acestea mașini.

Impozit mașini electrice și hibrid 2021

Mașinile electrice și cele hibrid sunt la mare căutare, ele fiind mai prietenoase cu mediul. De altfel, multe companii au investit în astfel de modele, pe care le-au și scos pe piață. Partea proastă în ceea ce le privește este prețul foarte mare. Sunt puțini care și-ar permite acest lucru, cele mai ieftine modele fiind de minim 10.000 de euro.

Există, însă, și o veste bună! Toate mașinile 100 % electrice sunt scutite de impozite, așa că proprietarii lor au de plătit 0 lei. În schimb, cei care au mașini hibrid au ceva de plată, însă nu se compară cu tarifele pe care le au cei cu mașini pe benzină sau  motorină. Este vorba despre o reducere stabilită de Consiliul Local, care nu poate fi mai mică de 50%.

Ce mașini sunt scutite de plata impozitului în 2021

ART. 469 alin (1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru:

Mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localități, dacă tariful de transport este stabilit în condiții de transport public

Vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare

Mijloacele de transport folosite pentru transportul stupilor în pastoral.

Mijloacele de transport folosite pentru intervenţii care funcţionează în situaţii de urgenţă.

Mijloacele de transport ale instituţiilor sau unităţilor care funcţionează sub comanda Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Autovehiculele acţionate electric.

Nu trebuie să plătești impozit dacă ai o astfel de mașină

ART. 469 alin (1)

Autovehiculele scond-hand înregistrate ca stoc de marfă şi care nu sunt utilizate în folosul propriu al operatorului economic, comerciant auto sau societate de leasing.

Mijloacele de transport deţinute de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţile naţionale.

Autovehiculele fundaţiilor înfiinţate prin testament constituite conform legii, cu scopul de a deţine, dezvolta şi ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susşine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural.

Mijloacele de transport ale organizaţiilor care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găgduire, îngrijire socială şi medcală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap aflate în dificultate, în condiţiile legii.

ART. 469 alin (5) Scutirile prevăzute la alin. (1) lit. a) – c) se acordă integral pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului, aflat în proprietatea persoanelor menționate la aceste litere, deținute în comun cu soțul sau soția. În situația în care o cotă-parte din dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport aparține unor terți, scutirea nu se acordă pentru cota-parte deținută de acești terți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: