Redactia.ro
Home » Știri » Cât va costa încălzirea la un apartament de doua camere în iarna 2023-2024. Mulți se tem că nu vor avea cu ce plăti

Cât va costa încălzirea la un apartament de doua camere în iarna 2023-2024. Mulți se tem că nu vor avea cu ce plăti

Temperaturile din termometre scad de la o zi la alta, iar sezonul rece este aproape. În aceste condiții, oamenii încep deja să se gândească la sumele de bani pe care le vor scoate din buzunare la iarnă pentru a plăti căldura. Iată, spre exemplu, cât va plăti la iarnă cei care dețin un apartament cu două camere în București!

Cât vom plăti la iarnă pentru căldură. Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei

Veștile sunt unele relativ bune întrucât gigacaloria va rămâne la același preț în sezonul rece 2023-2024, ca și iarna trecută, pentru bucureşteni. Așadar, bucureştenii vor plăti 346 de lei pe gigacalorie, la fel precum iarna trecută. Preţul gigacaloriei rămâne, deci, plafonat, cel real fiind de aproximativ 1.000 de lei pe gigacalorie, diferența fiind plătită de către cei de la primărie.

Într-o lună de iară, pentru încălzirea unei camere, se consumă o gigacalorie, așadar cei care dețin garsoniere vor plăti 350 de lei pentru căldură, iar cei care dețin un apartament cu trei camere vor fi nevoiți să scoată din buzunare 700 de lei, iar cei care sunt proprietatii unui apartament cu trei camere vor plăti aproximativ 1.000 de lei pentru căldură.

Anunțul primarului Nicușor Dan

„Faţă de anul 2022 când am avut un tarif de 860 de lei din care cetăţenii au plătit 160 în cea mai mare parte a anului, partea de iarnă şi noi am plătit 700, anul ăsta vom fi în situaţia în care o să avem 1.100 tot tariful, din care cetăţenii plătesc 350 şi noi şi primăria plăteşte din banii cetăţenilor 750 de lei. Diferenţa o să fie între 700 anul trecut şi 750 anul ăsta, ceea ce nu este o sumă mare şi noi nu am luat împrumutul ca să plătim cheltuielile curente, am luat împrumutul ca să plătim acele diferenţe de tarif care s-au acumulat şi care anul acesta nu vor mai fi”, anunța edilul Capitalei, Nicușor Dan.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: