Redactia.ro
Home » Știri » Cât va dura invazia Rusiei în Ucraina. Kiev, lovită de al doilea val de atacuri cu rachete

Cât va dura invazia Rusiei în Ucraina. Kiev, lovită de al doilea val de atacuri cu rachete

Cât va dura invazia Rusiei în Ucraina.

Cât va dura invazia Rusiei în Ucraina. Forțele militare ale Rusiei au atacat joi dimineața Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie. Potrivit Kievului, au fost lovite ținte militare, dar și civile. Sunt anunțați zeci de morți si sute de răniți, iar atacul continuă și în acest moment. Cât va dura invazia Rusiei?

Cât va dura invazia Rusiei în Ucraina. Kiev, lovită de al doilea val de atacuri cu rachete

Rusia a atacat Ucraina joi dimineața. Vladimir Putin a anunțat printr-un discurs televizat că a ordonat atacarea Kievului. Militarii ruși au intrat în regiunea Kiev, venind dintre Belarus și au atacat poziții militare cu rachete Grad. De asemenea, centrul serviciilor speciale militare externe ale Ucrainei a fost bombardat, dar și un aeroport militar din orașul Gostomel. Rusia a anunțat că invazia în Ucraina va dura „cât va fi necesar”. În satul Lipețke, în sudul Ucrainei, au fost uciși 18 civili, în raiduri aeriene ruse. Conform autorităților din Kiev, sunt minim 50 de morți, dar numărul victimelor continuă să crească.

„Oamenii din republicile din Donbas au cerut Rusiei ajutor. În acest sens, am decis derularea unei operațiuni militare speciale. Scopul ei este de a proteja oamenii care au fost ținta abuzurilor, genocidului din partea regimului de la Kiev timp de opt ani, și în acest scop vom face eforturi pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, dar și aducerea în fața justiției a celor care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv cetățeni si Rusiei”, a spus Putin, potrivit agenției Tass.

Vladimir Putin a amintit că Rusia va rămâne una dintre cele mai puternice puteri nucleare de pe planetă și a avertizat toate țările care vor să se implice în conflictul cu Ucraina, că vor fi învinse. „În acest sens, nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că un direct atac asupra Rusiei va duce la o înfrângere și la consecințe grave pentru agresor”, a spus Putin.

Explozii majore în mai multe orașe din Ucraina

Cetățenii ucraineni din apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, au auzit focuri de armă, dar și mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Președintele Statele Unite ale Americii a transmis un mesaj la scurt timp după atacarea Ucrainei. Conform acestuia, Putin a premeditat atacul asupra statului ucrainean, iar mulți oameni își vor pierde viața. „Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi de vieți catastrofale și suferință umană. Rugăciunile întregii lumi se îndreaptă spre oamenii din Ucraina în această noapte, pe măsură ce suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”, a declarat Joe Biden.

Ministrul adjunct al internelot din Ucraina a confirmat că invazia Rusiei a început, iar rachetele au lovit centrele militare, aeroporturile, depozitele militare, lângă Harkov, Kiev și Nipru. „Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei. Oraşe ucrainene paşnice sunt sub lovituri. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra şi va învinge. Lumea poate şi trebuie să-l oprească pe Putin. Timpul pentru a acţiona este acum”, a scris Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: