Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Câtă apă se pune la o pungă de mucenici? Secretul pentru a obține rețeta perfectă

Câtă apă se pune la o pungă de mucenici? Secretul pentru a obține rețeta perfectă

Câtă apă se pune la o pungă de mucenici? Secretul celor mai buni mucenici muntenești! Cum să obții rețeta perfectă

Tradiția mucenicilor, sărbătorită în fiecare an pe 9 martie, este una dintre cele mai venerate și apreciate de către români, marcând pomenirea celor 40 de Sfinți Mucenici. În special în zona de sud a României, mucenicii muntenești fierți reprezintă un simbol culinar inconfundabil al acestei sărbători. Cu toate acestea, pregătirea lor necesită atenție la detalii și respectarea unor proporții precise.

Câtă apă se pune la o pungă de mucenici?

Primul pas și poate cel mai esențial în prepararea mucenicilor este stabilirea corectă a cantității de apă. Multe gospodine se întreabă: „Câtă apă se pune la o pungă de mucenici?” Răspunsul este simplu și clar: pentru o pungă de mucenici, este necesară utilizarea a nu mai puțin de trei litri de apă. Această proporție asigură o consistență ideală a siropului în care se vor fierbe mucenicii.

Secretul pentru a obține rețeta perfectă

Ingrediente necesare:

  • O pungă de mucenici
  • Trei litri de apă
  • 500 de grame de zahăr
  • O linguriță esență de vanilie
  • Coajă rasă de la o lămâie și o portocală
  • Un baton de scorțișoară
  • O jumătate de linguriță de scorțișoară (pudră)
  • O jumătate de linguriță de sare
  • 500 de grame de nucă măcinată mărunt
  • Miere pentru servire

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a pune apa la fiert împreună cu zahărul, coaja de lămâie și portocală, batonul de scorțișoară, esența de vanilie și sarea. Amestecați până când zahărul se topește complet.
  2. După topirea zahărului, strecurați lichidul pentru a înlătura coaja de citrice și reintroduceți oala pe foc.
  3. Adăugați mucenicii în oala cu sirop aromatizat și fierbeți pentru aproximativ 30 de minute. Este esențial să nu adăugați nucă în acest timp, deoarece poate înnegri lichidul.
  4. După fierbere, lăsați mucenicii să se răcească. Înainte de servire, presărați peste ei nucă măcinată și puțină scorțișoară pentru un plus de aromă.

Mucenicii pot fi serviți atât calzi, cât și reci, în funcție de preferințele personale.

Atenție la timpul de fierbere, o jumătate de oră este de obicei suficient, dar acesta poate varia în funcție de tipul mucenicilor cumpărați.

Respectând aceste instrucțiuni și proporții, veți reuși să preparați cei mai delicioși mucenici muntenești, perfecti pentru a fi împărțiți cu familia și prietenii în această zi de sărbătoare.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: