Redactia.ro
Home » Știri » Cătălin Denciu, prima operație în Belgia. Care mai este starea medicului-erou

Cătălin Denciu, prima operație în Belgia. Care mai este starea medicului-erou

Medicul erou, Cătălin Denciu, a suferit prima intervenție chirurgicală, în Belgia, acolo unde este internat după ce a suferit arsuri, în urma incendiului de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru care a precizat că medicul a avut o operație de excizie și cu alogrefe, dar și că soția acestuia a venit în Bruxelles.

Cătălin Denciu, prima operație în Belgia

Noi vești vin de la Spitalul Regina Astrid, din Belgia, acolo unde este internat medicul erou, Cătălin Denciu. Potrivit lui Nelu Tătaru, doctorul salvator a suferit prima operație, de excizie și cu alogrefe și a scăpat de dializă. Ministrul Sănătății a spus că și soția lui Cătălin Denciu a venit în Bruxelles.

„Ieri (marți – n.r.) a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa, de dializă. A ajuns şi soţia astăzi (miercuri – n.r.) la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu a ajuns pe patul Spitalului Regina Astrid din Belgia după ce a intrat la propriu în flăcările incendiului devastator de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru a-i salva pe pacienți. Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața totală a corpului. El a fost trasnferat în Belgia de la Spitalul Floreasca din București. Acolo i s-a făcut și un test coronavirus, care i-a ieșit pozitiv. Testul a fost repetat și în Belgia, dar i-a ieșit negativ.

Medicul erou este intubat și urmează un tratament specific arsurilor sale, a mai precizat, săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

”Din informaţiile primite pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii. “Am încercat să salvez ce se mai putea”, i-ar fi spus Cătălin Denciu lui Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu este prieten bun cu Nelu Tătaru

Medicul este prieten bun cu ministrul Sănătății. Au fost chiar și colegi de facultate. Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi”,  a explicat ministrul Sănătății.

Între timp, detalii șocante ies la iveală de pe urma tragediei. O fiică a unui tată care a fost sfâșiat de flăcări a oferit informații cutremurătoarea despre cum bătrânul și-a dat ultima suflare în incendiul deprins parcă din filmele de groază.

Cum a murit un pacient

Fata a relatat că tatăl ei a fost greu recunoscut deoarece era extrem de ars. Mai mult, a fost descoperit cu mâna în sus, fapt care denotă ca a încercat să se salveze. Dar, se pare că în fața incendiului a fost atât de neputincios încât aparatura s-a topit în el.

”Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze.N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit aceasta.

Zece pacienți au murit inițial în incendiul de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț. Ulterior, din cei șase care au supraviețuit, au murit cinci. Cu toții aveau coronavirus și erau intubați în momentul tragediei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: